Staňte se předplatitelem našich časopisů
mojepredplatne.cz

Emanuele Ridi o Česku: Viděl jsem krásné ženské, tak jsem si říkal, že zůstanu

7 pádů Honzy Dědka/Emanuele Ridi
7 pádů Honzy Dědka/Emanuele Ridi
Zdroj: TV Prima
7 pádů Honzy Dědka/Emanuele Ridi

Emanuele Ridi, kuchař s kořeny v Itálii a srdcem v Praze, promluvil o těžkých začátcích v Česku. Přiznává, že ho tady udržely především ženy, kterým nedokázal odolat. 

„O Vánocích tady budu už 29 let. Jsem asi pořád ještě víc Italem, česky mluvím blbě. Ale když se vracím do Prahy, říkám, že letím domů,“ vysvětluje Ridi s tím, že v Česku ho udržely ženy a nechuť k vojenské službě. „Viděl jsem tu krásné ženské, tak jsem si říkal, že tu zůstanu. Přestěhoval jsem se do Česka, abych nemusel na vojnu. Měl jsem dlouhé vlasy a nechtěl jsem se ostříhat. A táta mi tady nabídl práci, protože tu měl obchod s oblečením,“ vzpomíná v 7 pádech Honzy Dědka Ridi, který se stal kuchařem z leknutí.

„Nejsem vyučený kuchař, ale můj děda s babičkou měli restauraci a druhý děda s babičkou prodávali ovoce a zeleninu. Můj táta si vzal třetí manželku z jižního Tyrolska a ta mi udělala carbonaru a já jsem si uvědomil, že takhle to nejde. Začal jsem vařit, učila mě babička po telefonu. Stálo mě to nesmysl, protože ten telefon byl drahý. S kamarádem jsme dováželi pečivo z Itálie a první restauraci jsem otevřel v roce 1998. V létě jsem přežil, ale pak přišla krutá zima. Ale zaplaťpánbůh se to chytlo, jedny noviny mi udělaly krásnou recenzi. Češi mi nejdřív házeli na hlavu těstoviny, chtěli je nechat dovařit a taky mi řekli, že jsem Itálii neviděl ani na mapě,“ vzpomíná s úsměvem na těžké začátky v gastronomii v Česku Emanuele Ridi. Celý rozhovor sledujte v úterý 16. 11. ve 21.35 na Primě!

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky


ZAVŘÍT REKLAMU