Změna k lepšímu

Před domem v Los Angeles, který vlastní britský zpěvák Elton John a jeho o patnáct let mladší filmový producent David Furnish (57), stojí obyčejná houpačka. Ten, kdo slavný pár zná, by tipoval, že jde o drahý a designový kousek od věhlasného umělce. Oba jsou totiž vášnivými sběrateli umění. Omyl. Je to hračka pro syny Zacharyho a Elijaha. Zpěvák měl jen jeden požadavek, aby byl dům vhodný pro děti. Právě kvůli nim se vzdal luxusního apartmánu ve dvacátém patře. Nehledali dlouho. Na realitním trhu se objevil přízemní dům ve čtvrti Trousdale Estates z roku 1966.

Renomovaný designér a rodinný přítel Martyn Lawrence Bullard (53) dostal nelehký úkol. Musel pro zpěváka a jeho rodinu vytvořit útulný domov, který bude bavit a skryje v sobě všechny vymoženosti. Díky rekonstrukci, která proběhla krátce před prodejem nemovitosti, stačilo vyměnit okna za novější modely s vrstvou proti UV záření a nainstalovat nejmodernější systém pro přenos zvuku.

Dům nebo výstava?

Pár vlastní spoustu nemovitostí po celém světě, od Atlanty po Windsor, Nice a Benátky. Všechny mají jedno společné. Umění. Do domu v Beverly Hills nechal zpěvák dopravit všechna umělecká díla, bez kterých se neobejde - obrazy od Keitha Haringa, Damiena Hirsta a Philipa Taaffeho, fotografie Richarda Caldicotta a kaleidoskopický tisk. Autorem je sám Jeremy Blake. Stěny jsou ošetřeny bílým lakem s vysokým leskem a většina pohovek a křesel je z jemné kůže. Světlý monolit v každé místnosti rozráží výrazný kousek nábytku nebo obraz. Kvůli dětem jsou hrany zaoblené a veškeré vybavení, od stěn a skříní až po kameny na zahradě, potaženo speciální vrstvou, která jim neublíží. Jediné, čeho se musel Elton John vzdát, byla sbírka skla. Vlastní přes šest tisíc kousků a vázu od Franka Gehryho pokládá na stůl jen po večerech, když synové spí. Zpěvák má výrazný styl a jeho partner ho při zařizování občas krotil. Naštěstí našli společnou řeč.

Společenskou část domu a soukromé pokoje odděluje černá stěna. Základem celého domu je bílá barva, kterou rozráží sytě zelená, růžová, neonově žlutá a tyrkysová. Dům je přehlídkou umění, do kterého pár rád investuje. Z obývacího pokoje se vchází rovnou na terasu s úžasným výhledem a na dvě části rozděleným bazénem. Každá místnost má v sobě něco, čím zaujme. V kuchyni poutá pozornost zelený lustr, v koupelně třpytivý obklad a stříbrný puf, v ložnici manželská postel ze pštrosí kůže. Svůj díl slávy si pro sebe ukrojily i vintage židle Vladimira Kagana a heboučké koberce z alpaky. Všechno v domě je vzácné, drahé a Eltonem Johnem milované.