Pohledný čtyřiačtyřicetiletý Ital se spíše než jako úspěšný podnikatel a zpěvák zapsal do podvědomí české populace jako milenec Ivety Bartošové, která s ním chodila těsně před svou sebevraždou.

Během koronakrize to nemá lehké. Na svém Facebooku si v březnu postěžoval, že ho kvůli jeho národnosti vyhodili z restaurace. „Po rezervaci v restauraci přišel za mnou majitel a omluvil se mi, že moje národnost může způsobit ostatním klientům paniku. Samozřejmě jsem nechtěl způsobit žádný problém a odešel jsem," svěřil se Domenico Martucci.

Možná na adresu majitele restaurace, který ho do trapné situace dostal, ještě dodal: „Dejte si pozor, protože kvůli výrokům italské vlády dostala ekonomika obrovskou ránu a šla úplně dolů. Jako jediná vyvolala obrovskou paniku, i když z 60 milionů obyvatel je minimum nakažených."

Do tísnivé ekonomické situace se dostal v období "korony" i jeho obchůdek s italskými pochutinami, pravým pannenským olejem a vínem.

Odchod do karantény

A důvod? Lidé se obávali, že by se přes italské potraviny mohli nakazit. Proto se svou ženou a zaměstnanci odešli do karantény a obchod zavřeli.

"Oznamujeme vám, že kvůli respektu a zodpovědnosti vůči všem zavíráme na 2 týdny obchod Conte Martucci v centru Prahy. I přesto, že nikdo z personálu není nemocný a nikdo nebyl v Itálii více než 2 měsíce zpět, měli jsme o 90 % nižší tržby za poslední týden, kvůli nesmyslné panice, která se šíří proti Italům," napsal na sociální sítě Martucci.

Dlouholetá tradice

"Někteří italští podnikatelé nám oznámili, že mají nyní úplně prázdné restaurace. Náš obchod importuje kvalitní produkty (navíc zabalené), které produkuje má rodina už 600 let," pokračuje Martucci. "Hranice mezi dávat pozor a panikařit je hodně tenká a bohužel byla překročena. Proto personál Conte Martucci zůstane 2 týdny doma, a to pro respekt vůči lidem."

Zůstává otázkou, jestli omezení provozu je tím důvodem, ale na oficiálních facebookových stránkách Conte Martucci visí zpráva, že se obchod přestěhoval z prestižní Malé Strany na Vinohrady.

Velká láska

Fotka u příspěvku však ukazuje usměvavého majitele a jeho mladou blonďatou manželku Nicol, se kterou se oženil minulý rok po dvouletém vztahu. Bývalá učitelka a studentka Vysoké školy ekonomické v Praze nyní podle LinkedInu pracuje jako Forex trader a analytik.

Malá, ale romantická svatba se odehrála na dušičky na jachtě v Itálii, kde také strávili líbánky. Pak se ale vrátili zpátky do Čech. „Lidé se tu mají lépe, v Itálii se situace strmě zhoršuje. Před pěti lety bylo vše jinak. Život tam je nebezpečný hlavně kvůli migrantům. Tady je to bezpečné. Život v České republice má budoucnost," řekl těsně po svatbě deníku expres.cz.