Král taneční scény devadesátých let, který bořil všechny zahraniční hitparády svými písněmi jako Everybody, Freedom nebo Love Is All Around, nezahálí ani dnes. Stále koncertuje po celém světě a letos v květnu měl v rámci svého turné vystoupit spolu s dalšími umělci i na festivalu 90s Explosion v Praze.

Kvůli pandemii koronaviru však byla akce odložena až na říjen. DJ Bobo nám poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém prozrazuje, jak oslavil padesátku i na které své kariérní období vzpomíná nejraději. Není tajemstvím, že původně být zpěvákem vůbec neměl. Vyučil se pekařem a cukrářem a do světa hudby pronikl až v roce 1993, ve svých pětadvaceti letech, s hitem Somebody Dance with Me. Nejdřív dobyl Švýcarsko a o dva roky později i Evropu. Jen mezi lety 1992 až 2018 vydal tento švýcarský DJ a producent třiačtyřicet hitových singlů a získal deset cen World Music Award za nejprodávanějšího interpreta ve Švýcarsku. Kromě toho má na kontě i velké množství zlatých a platinových desek.

Daří se mu i v soukromém životě. V roce 2003 se ve švýcarském Lucernu podruhé oženil – s Nancy Retchsen, s níž má dvě děti, syna Jamira a dceru Kayley.

Vypozoroval jste za léta vystupování, který váš hit mají fanoušci nejraději?

V minulosti to byly často songy umístěné v hitparádách, ale také byly oblíbené písně, které všichni znají a které nebyly v hitparádách nebo se držely pouze na zadních příčkách. Dnes vidím popularitu svých skladeb na YouTube nebo různých globálních streamovacích portálech. Naštěstí mám spoustu nadčasových písní, které jsou stále velmi populární i po desetiletích.

Na které období své kariéry nejraději vzpomínáte?

Jednoznačně na první velké turné, které se uskutečnilo v polovině devadesátých let.

Přede dvěma lety jste oslavil padesátku, bilancoval jste?

Oslavil jsem to pouze v rodinném kruhu a s úsměvem začal vyhlížet další padesátku.

Vypadáte skoro stejně jako před dvaceti lety, bojíte se stárnutí?

Ne tak docela, protože si udržuji dobrý a zdravý životní styl. Fyzicky se cítím skvěle.

Letos v květnu jste měl vystoupit v Praze v rámci festivalu 90s Explosion, což nakonec nevyšlo. Uvidí vás fanoušci v náhradním termínu?

Ano, v sobotu 3. října 2020 v Praze na Výstavišti Holešovice. Představím svou aktuální pětačtyřicetiminutovou show KaleidoLuna.

Vyučil jste se pekařem a cukrářem. Najdete si mezi koncerty čas něco dobrého si upéct?

Ne. Už se tomu nevěnuji.

Dosud jste vydal třináct studiových alb, chystáte v nejbližší době pro fanoušky nějaké překvapení?

Letos cestuji po celé Evropě se svou show KaleidoLuna a doprovodným albem.

Máte nějaký sen, který byste si chtěl letos splnit?

Snad jen vylepšit si svůj golfový handicap. (smích)