Kontaktní čočky jsou dílem českého vědce, Otto Wichterle dal v roce 1957 základ pro elegantní řešení očních vad. Zpočátku byly drsné a v oku dřely, ale postupným vylepšováním došly téměř k dokonalosti a dnes je na nich závislý téměř každý druhý. I přes jejich stále stoupající oblibu se lidé nevzdávají ani dioptrických brýlí. Ve chvíli, kdy děsivě vypadající kostěné obruby upadly v zapomnění a prostor dostaly nové materiály jako kukuřičný škrob, celulóza nebo silikon a začaly hrát živými barvami, stal se z nich hit a módní doplněk. A ani celebrity je neopomíjejí.

Oprah Winfrey

Úspěšná podnikatelka a moderátorka, která se z nuzných poměrů vypracovala mezi nejvlivnější lidi světa a je stále častěji spojována s prezidentskou kandidaturou, nedá na originální brýle dopustit. Nebojí se zdobení ani velkých rozměrů.

Meryl Streep

K úspěšné herečce patří brýle stejně neodmyslitelně jako tři oscarové sošky za filmy Kramerová versus Kramer, Sophiina volba a Železná lady. Nevnímá je jako překážku, střídá výrazné obruby s vrtanými kousky a nezdráhá se zkombinovat je s velkou večerní.

Nenápadně

Hvězda La La Landu Emma Stone, filmová Hermiona Emma Watson nebo akční hrdinka Wonder Woman Gal Gadot dávají přednost dioptrickým brýlím před čočkami ve chvílích volna. S minimem make-upu byste si je na ulici spletli se studentkou. Je milé vidět, že i hvězdy první velikosti jsou ve skutečnosti jako my.

Při výběru toho správného tvaru brýlí se vyplatí poctivě a dlouho zkoušet! Základním pravidlem je, že ke kulatému obličeji se hodí hranaté brýle a naopak obličej plný ostrých hran zjemní kulaté obroučky. Mladým dívkám budou slušet nenápadné brýle bez obrouček, starší ročníky se mohou odvázat a sáhnout po obroučkách, které nikdo nepřehlédne. V obličeji, který ztrácí stárnutím výrazné rysy, budou příjemnou dominantou. Nebojte se také odvázat při výběru barev, volte takové, které podpoří barvu vaší duhovky.