Demi Moore je rodačka z Roswellu v Novém Mexiku (ano, tam, kde spadlo UFO). Jako malá si prožila ne úplně veselé chvíle, její otec byl nezaměstnaný hazardní hráč, Demi měla potíže s očima, které se jí rozbíhaly každé jinam a tak musela podstoupit mnoho náročných operací. Nebyla moc pohledné dítě, po operacích a pubertě se ale vyloupla v nádhernou mladou dámu a o to rychlejší byl start její kariéry jako modelky. K herectví jí ponoukla její tehdejší sousedka Nastassja Kinska a tak Demi debutovala v devatenácti letech ve filmu Choices.

Pořádné slávy se jí dostalo až díky filmu Duch, za něhož byla nominována na Oscara. O dalších pár let později si zahrála ve filmu Pár správných chlapů, následoval historický film Šarlatové písmeno a poté Striptýz, který se sice dočkal mnoha anticen, ale ukázal Demi v naprosto úchvatné pozici sexy tanečnice.

Demi Moore se proslavila nejen filmy, ale také třináctiletým manželstvím s Bruce Willisem, s nímž má tři dcery a také dlouholetým románkem s o šestnáct let mladším Ashtonem Kutcherem. Rozvedli se v roce 2013 a Demi už u mladších partnerů zůstala. Chvíli byla vídána se zpěvákem Seanem Fridayem. Její posledním mladším úlovkem byl podle bulvárních novinářů o třicet let mladší Nick Jonas. Jejich vztah je ale už minulostí.