Jak jste to bez výletů do hor a sportu v uplynulých týdnech zvládal?

Ze začátku, když se nesmělo vůbec nic, tak jsem to řešil dlouhými procházkami se psem. Když se otevřela golfová hřiště, začal jsem chodit a teď už si můžu vyrazit i na tenis. Takže sportovat se dá, to je fajn. Ale ještě by to chtělo mít nějakou pořádnou práci.

Věnujete se tedy sportu nyní víc? A už se to projevilo na zlepšení formy či techniky?

Na tenis chodím určitě víc než dřív a jistý pokrok zaznamenávám. Zase se dostávám zpátky do formy, ve které jsem býval. Když na tenis pravidelně nechodíte, chybí vám dril v podobě úderů a pak to není ono. Teď ale cítím, že se zlepšuju. A co se týče golfu, ten hraju stejně, jako jsem ho hrával.

Uměl jste si v době pracovního zápřahu udělat třeba týden volna a vyrazit na dovolenou?

I když jsem pracoval dost, tak jsem si dovolenou jak v létě, tak v zimě do hor na lyže dopřál. Stejně tak jsem si dopředu vyblokoval termíny rally závodů, protože rally je můj velký koníček.

Mistrovství České republiky v rally jste se účastnil pravidelně. Jak to bude letos?

To je momentálně zastavené, což je škoda pro celou soutěž. Zatím vůbec nevíme, jestli se nám podaří sednout do aut a zazávodit si. Jako první se měla jet na začátku dubna Valašská rally, což se nekonalo. Zrušená je na konci června Rally Hustopeče, a jak to dopadne s podniky v Příbrami, Vyškově nebo Zlíně, to se teprve uvidí. Ale zase aby ze tří závodů vzešel mistr republiky, to asi není úplně ideální. Nicméně nejsem činovník, tak si počkám na oficiální rozhodnutí.

Na začátku rozhovoru jste se zmínil o práci, na kterou už se určitě těšíte.

V létě mě coby herce Divadla Kalich čeká několik představení na letní scéně. V rámci Hvězdného léta pod Žižkovskou věží si zahraju s Petrem Čtvrtníčkem a Kristýnou Frejovou komedii Láska v přímém přenosu. A samozřejmě se těším i na hry se svou kolegyní Janou Paulovou. V září se snad z letní scény vrátíme do divadla a vše se vrátí do starých kolejí.