Ke hvězdám

David Hasselhoff má největší slávu zřejmě za sebou, jeho nejznámější roli Mitche Buchannona odvál čas. Dorostl do 193 centimetrů, má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy a dlouho bojoval se závislostí na alkoholu. Už jako dítě se rozhodl pro hereckou profesi a účinkoval v každé školní hře. Snil o angažmá na Broadwayi, ale proslavil se díky seriálům. Mezi roky 1978 a 1982 zářil v seriálu Mladí a neklidní, kde si střihnul roli Snappera Foresta. Otevřela se mu cesta k lákavějším nabídkám a velkým úspěchům. Jako moderní rytíř Michael Knight bojující proti zločinu si získal srdce mnoha fanynek a prestižní ocenění People´s Choice Awards. Velkou měrou k tomu přispělo mluvící auto KITT.

Od Knight Ridera byl jen krůček k životnímu úspěchu v Pobřežní hlídce. Střežil kalifornské pláže, zachraňoval neplavce a občas vzal zákon do svých rukou. S odstupem času budí herecké výkony pousmání, ale před třiceti lety byl seriál tak oblíbený, že dosáhl na zápis do Guinessovy knihy rekordů. Sledovala ho totiž miliarda diváků.

Všeuměl

"The Hoff", jak si nechává přezdívat, velice dobře zpívá. Stejně tak to má i Hugh Laurie (61) známý jako Doktor House. S písní Looking for Freedom dobyl Německo a dostal se na vrchol tamních hitparád. Láska k hudbě mu opakovaně vynesla místo porotce v talentové soutěži America´s Got Talent a její britské verzi.

Požadavky

O ženy neměl nikdy nouzi, ale Hasselhoff trpí jen na blondýnky. S Catherine Hickland (64) vydržel pět let a duši po rozvodu si léčil u Pamely Bach (56), kterou potkal při natáčení Pobřežní hlídky. Mají spolu dvě dcery - Taylor a Hayley. Ta se proslavila jako XXL modelka. Po druhém krachu manželství se herec utápěl v alkoholu. Není divu. Bývalá žena na něm vymohla alimenty na děti a "doplatek na udržení životní úrovně" ve výši 25 tisíc dolarů měsíčně. Na třetí pokus našel lásku u Hayley Roberts (40). Ta si nebyla jistá, jestli chce zbytek života prožít s mužem, který byl obviněný z nevěr a domácího násilí. Dvakrát žádost o ruku odmítla, potřetí se nechala zlomit.