Na konci minulého roku jste vydal nové album. Můžete nám ho představit?
Třetí album V Ozvěnách vyšlo v listopadu 2014 a je celé natočené s živým orchestrem Severočeské filharmonie Teplice pod taktovkou dirigenta Marka Štilce, což je v českém prostředí celkem unikátní záležitost. Opustil jsem klasický mainstreamový pop rock a našel jsem, co je mému srdci nejbližší, což jsou baladické písně s orchestrem. Tento žánr se nazývá classical crossover. Na albu najdete 12 skladeb, polovinu tvoří mé autorské písně (například Přísahám, Motýl bez křídel). A v druhé části se posluchači mohou těšit na převzaté písně. Jsou mezi nimi například skladby Broken Vow (Dokud dýchám) od Joshe Grobana nebo For Always (Pojď dál) od Johna Williamse z filmu Artificial Intelligence, což je velmi dojemná píseň.

Jaké jsou ohlasy veřejnosti na toto album?
Mám z tohoto alba obrovskou radost, protože si za ním nejvíc stojím. Dělali jsme na něm skoro dva roky. A velmi mě těší, že posluchači ho náležitě oceňují a líbí se jim.

Z jakého důvodu jste si vybral právě tento žánr?
Mám klasické hudební vzdělání u paní profesorky Slavíčkové a hlas, který se k tomuto žánru hodí. Vždy se mi líbily muzikály, takové ty větší formy. Mou tvorbu ovlivnilo, jaké interprety jsem si oblíbil. Ať už to byli Simple Plan, OneRepublic, Sunrise Avenue, Bruno Mars nebo Ronan Keating. K tomuto žánru jsem prostě musel dospět.

Titulní píseň V ozvěnách se dočkala i svého klipového ztvárnění. Jak tento videoklip vznikal?
Klip se natáčel v Táboře v Husitském muzeu, kde jsou krásné gotické klenby. Ty ozvěny jsou signifikantní pro skály, což v daném případě nahradilo gotické prostředí. V klipu představila své taneční umění i Lucie Drábková, kterou si pro svá vystoupení vybral i Kanye West. A o režii videoklipu, který není úplně jednoduchý a u nás zcela běžný, se postaral velmi nadaný Drahoslav Lysák. Dokázal spojit scénický tanec s prostředím gotiky a do toho zakomponoval mou píseň. Myslím si, že se podařilo skloubit všechny faktory, které dohromady skvěle fungují.

A víte už, který klip bude následovat?
S největší pravděpodobností to bude na píseň Mít Tě blíž, ale uvidíme. Vím, že je to asi nejoblíbenější píseň mých fanoušků, co se nového alba týče.

Dostala se k nám informace, že chystáte na podzim nějaké překvapení. Můžete aspoň naznačit, o co by se mělo jednat?
Konkrétní úplně nebudu, ale má to něco společného s Vánocemi. Asi si koupím kapra a budu na Staroměstském náměstí prodávat rybí polévku. (smích)

Jaký máte největší zážitek z koncertu, kde jste byl jako divák?
Asi One Republic před Lennym Kravitzem v Praze, kdy jsem je viděl a slyšel úplně poprvé. Bylo to neskutečně dobré a odzpíval jsem s nimi celý koncert! Lidé vedle mě si mysleli, že jsem blázen. (smích)

Druhého října se v premiéře představíte i šumperskému publiku. Navštívil jste už někdy toto město?
Šumperkem jsem jen projížděl na jiné vystoupení. Nemohu proto říct, že bych měl zatím možnost si prohlédnout město a okolí. O to více se tam těším a myslím si, že to bude krásný koncert a lidi si odnesou skvělý prožitek z dobré hudby.

Do Šumperka přijedete i se svou kapelou. Popište nám krátce každého jejího člena.
S kapelou vystupuji už skoro šest let, tak se z nás za ty roky stali přátelé. Nejdéle se mnou vystupuje kapelník Petr Šťastný, který hraje i v kapele Cartonnage, spolupracoval s Michaelem Pavlíčkem na 2 projektech a učí na ZUŠ v Kutné Hoře. Baskytarista Lukáš Čunta je pedagogem na pražské konzervatoři, kde vzdělává studenty hře na kytaru. Ondřej Veselý hraje na bubny a perkuse. Nově se naše kapela rozrostla o další dva excelentní členy. Prvním z nich je violoncellista Šimon Marek, který studuje prestižní Akademii múzických umění a je zakladatelem Kvintesence Quartetu. Vyzdvihl bych klavírního virtuóze Václava Krahulíka, kterého obdivuji už z dob mých studií na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem, kde také působí jako pedagog. Je mi ctí, že s ním mohu hrát, protože on tomu dává tu pravou atmosféru, co tam prostě chybělo.

A na závěr vzkaz pro návštěvníky šumperského koncertu…
Velmi děkuji i s celou kapelou za pozvání, moc si toho vážíme a už se na vás moc těšíme.