Nemusel ani dlouho přemýšlet, aby tak učinil. Poté, co si z něj jeho blízký přítel a prezident naší země Miloš Zeman udělal veřejně legraci kvůli tomu, že se mu nelíbí některá protikoronavirová opatření a vzkázal mu, ať si „dá mokrý hadr na hlavu“ a že „umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví“, neváhal a napsal mu otevřený dopis, ve kterém mimo jiné vzkázal, že ve státní svátek 28. října 2020 přijde na Pražský hrad vrátit státní vyznamenání, které mu Zeman v roce 2016 udělil. „Nemohu si ponechat toto ocenění, které jsem obdržel z rukou člověka, jakým ses ukázal být,“ napsal Hůlka a dodal: „Miloši, dej si prosím studenej mokrej hadr na hlavu a stáhni se do soukromí.“ Byla to poslední tečka za jinak náročným rokem. Zpěvák se těšil, že teď v Divadle Broadway bude hrát v Katu Mydlářovi, odehrál ale pouze premiéru a opět je bez práce. I s muzikálem Robinson Crusoe, který zkouší v Divadle Na Maninách, má budoucnost nejistou, zatím ale věří, že se premiéra brzy uskuteční a zase se bude moci hrát a zpívat. To je to, co Hůlku živí.

Sotva jste odehrál obnovenou premiéru Kata Mydláře, přišel zákaz zpívání. Vaše pocity jsou tedy, předpokládám, dost smíšené…

Premiéra byla krásná. Všichni skvěle hráli, krásně zpívali a diváci byli úplně skvělí. Klobouk dolů, že tam všichni vydrželi sedět v rouškách. Opravdu moc děkujeme. Momentálně jsme v moci šílenců, takže nevíme, co bude dál.

Zůstaly vám do konce roku alespoň nějaké plány? Vím, že byste měl hrát v novém muzikálu Robinson Crusoe…

Pořád doufám, že se Robinson dočká své premiéry. Jak už jsem mnohokrát zmínil, hudba Zdeňka Hrubého je nádherná, on sám tvrdí, že ji skládal přímo mně na tělo, a jsem z ní opravdu nadšený, ale teď nemůžeme nikdo nic plánovat, protože nevíme, co bude.

Michal David vám psal roli kata Mydláře přímo na tělo. Od jeho premiéry uběhlo už téměř deset let. Co se za tu dobu změnilo?

Deset let je dlouhá doba, všichni jsme se za ty roky změnili, takže se v nás odráží všechny možné životní zkušenosti, které jsme za tu dobu nabrali, ať už dobré, nebo špatné. To vše se na tom jevišti projeví.

To podstatné, co se za tu dobu změnilo, je, že se vám v únoru 2018 narodila dcera Rozárka. Dokážete si představit, že by šla jednou ve vašich stopách a zpívala s vámi v jednom muzikálu?

Přiznám se, že jsem o tom ještě moc nepřemýšlel. Je pravda, že skoro pořád zpívá, umí už spoustu písniček a ráda je poslouchá. Ale jsou jí teprve dva a tři čtvrtě roku, takže uvidíme, jak to bude, až bude větší. To nikdo neví. Každopádně ať už se rozhodne jakkoli, rozhodne si to sama. Já jí v ničem bránit nebudu.

Když zavzpomínáte na svoje dětství, jaký jste byl?

Byl jsem docela rebel. Už od první třídy jsem chodil za školu, bral jsem to jako omezování svobody a nechápal jsem, proč musím říkat, soudružko učitelko, když soudruzi jsou špatný. Změnilo se to až později.