I když by se mohlo zdát, že je herečkou jedné role, není to pravda. Sice si ji pamatujeme nejvíce díky roli protivné Popelčiny sestry Dory, ve své filmografii má však přes 94 snímků. Její výrok, že chce ještě žít a ne se udřít, a proto se odstěhovala do menšího města a odmítla angažmá v tamním divadle, je tak pochopitelný.

Bez světel reflektorů ale herečka stejně dlouho nevydržela. Po čtyřleté pauze si zahrála ve filmu Počkej, až zhasnu režiséra Miroslava Balajky a v roce 2005 v úspěšné pohádce Anděl Páně. Naposledy stála před kamerou v roce 2016 v méně úspěšném pokračování legendárních "Básníků" Jak básníci čekají na zázrak. Od té doby si pětasedmdesátiletá herečka dává pauzu. (Zdroj: www.csfd.cz)

Je však zajímavé, že ani vážná nemoc její sestry Jany, ji v roce 2013 z Mladé Boleslavi do Prahy nevytáhla, i když ji, podle médií, vyděsila. Ulitu, kterou si Dana vytvořila díky svému odchodu, si stále střeží. „Mám už nárok nic nedělat,“ říká a upozorňuje: „Nechci ani, aby se o mně psalo! Fotit? No to už v žádném případě. Není proč. Už dávno nevypadám tak, abych mohla před fotoaparát,“ sdělila redaktorovi z Blesku. I když většina z jejích hereckých vrstevnic stále běhá z natáčení na natáčení nebo po divadelních prknech, Dana Hlaváčová si užívá roli babičky a úspěch své téměř padesátileté dcery, která se také stala herečkou. (Zdroj: www.blesk.cz, celebrity, červen 2016)