Děj seriálu jistě nepatří k tomu nejlepšímu, co nám dal filmový průmysl, přesto diváci z obrazovek nemohli spustit zrak. Zkrátka intrikán J.R., sympaťák Bobby, alkoholička Sue Ellen, prostořeká Lucy a další diváky bavili a to dlouhých třináct let.

Původně nebyl Dallas plánován jako seriál. Mělo to být drama bez pokračování zaměřené na příběhy čtyř různě starých manželských párů. Nejdříve se natočilo pět epizod, které na sebe vůbec nenavazovaly. V nich už figurují základní postavy, ovšem žánr seriál byl zatím v plenkách. Přesto ale u diváků zabodoval a tak se začaly natáčet další díly. Seriál měl být původně postaven na tajném sňatku Bobbyho a Pam, dívky ze znepřátelené rodiny Barnesů. A Bobby měl být zpočátku úplně jiný, měl to být hejsek, playboy, který se rád baví. Proto měl co nejdříve zemřít - prvotní plán postav měl fungovat na konfliktu mezi vdovou Pamelou a Džejárem.

Fenomén

Svůj největší úspěch zaznamenal seriál v osmdesátých letech, největší sledovanost pak měla 58. epizoda. V 54. díle, který se vysílal v březnu 1980, byla postřelena hlavní postava J. R. - kdo ho střelil se ale diváci dozvěděli až po letní přestávce. Otázka kdo střílel vyvolala mezi diváky velký rozruch. Tiskla se trička s nápisem "Who shot J.R.?" (Kdo střelil J.R.?) a na jméno viníka se uzavíraly sázky. Když se 21. listopadu 1980 vysílal 55. díl seriálu s rozuzlením zápletky, nenechalo si ho ujít 53 % domácností v USA, což je podíl na sledovanosti 76 %. Toto číslo předběhl poslední díl seriálu MASH, vysílaný 28. února 1983.

Prohlédněte si naší galerii a dozvíte se, jak vypadají a co dělají hvězdy Dallasu dnes!