Úspěchy

Operní pěvkyně Dagmar Pecková (59) vystudovala pražskou konzervatoř a operní zpěv v Drážďanech. Její hlas byl vždy silný a zvučný, mohla se na něj spolehnout. Třicet let koncertovala po celém světě, získala ohromný věhlas a za roli Carmen v inscenaci Národního divadla vybojovala prestižní Cenu Thálie.

  • Semperova opera v Drážďanech
  • Královská opera Covent Garden v Londýně
  • Carnegie Hall v New Yorku
  • Koncerty v Ženevě, Paříži, Barceloně, Moskvě, Montrealu i Tokiu

Šok

Umělkyně žije s rodinou v Německu. Provdala se hudebníka Klause Schiessera, se kterým má dvě děti - Theodora a Dorotheu. Celý život vybočovala svým zjevem i pěveckým projevem a nebála se razantních rozhodnutí.

Před lety bojovala se syndromem vyhoření. Když ho s vypětím sil překonala, přišla menopauza a čekaly ji nejtěžší chvíle v životě. Stála na pódiu a cítila, že ztrácí hlas. Tóny, kterých dříve dosahovala bez problémů, zněly jinak, byly slabé a nejisté. Hormonální změny, které v jejím těle proběhly, jí vzaly celou kvartu. Nemělo smysl se dál trápit. Dosáhla úspěchů, o kterých si její kolegyně mohou nechat zdát. Album Hříšnice z roku 2015, kam nazpívala árie osudových hrdinek (Máří Magdaléna, Medea, Salomé, ..), je tak jejím posledním.

Pokračování

Stojí za chrudimským festivalem Zlatá pecka. Hraje se v klášterních zahradách, promítají se filmy, probíhají interpretační kurzy. O rok později si mohou vítězové zahrát a zazpívat po boku zkušených umělců.