Na první dobrou

První filmovou zkušeností absolvenstky JAMU Dagmar Havlové byl snímek Holky z porcelánu. Její smích byl nakažlivý a o další nabídky měla postaráno. Objevil ji režisér Juraj Herz (†83) a za roli dostala cenu Zlaté slunce za nejlepší ženský herecký výkon. Jako první dáma od filmu upustila. Po boku svého muže musela reprezentovat a plnit státnické povinnosti. Už je ale zase v plném pracovním nasazení a s posledním filmem Vlastníci slaví ohromné úspěchy.

Rodina a práce

V roce 1975 se vdala za Radvíta Nováka a porodila dceru Ninu. Manželství ale trvalo jen pět let a herečka zůstala na dceru sama. V 80. letech minulého století navíc patřila k nejobsazovanějším komediálním herečkám. Znovu šla k oltáři na žižkovské radnici až v lednu 1997 a rovnou přijala roli první dámy, ve které zůstala do 2. února 2003. S Václavem Havlem založili Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97, která dodnes působí v sociální, ekonomické, zdravotnické a kulturní oblasti.

Leden

Začátek každého roku je pro Havlovou plný vzpomínek. Před třiadvaceti lety 4. ledna se vdala za svého druhého muže Václava Havla (†75) a o patnáct let později ho ve stejný den nechala uložit do hrobky po bok jeho první ženy Olgy (†62). Na den přesně po dvou letech pohřbila i svou milovanou matku.

Radost

Havlová má jen jedno dítě. Nina a její děti jsou jí velkou oporou. Bývalá první dáma je na dceru právem pyšná. V roce 2004 absolvovala pražskou právnickou fakultu a po třech letech se stala justiční čekatelkou. Dnes je soudkyní Obvodního soudu pro Prahu 1.