5. února 1985 v portugalském městě Funchal na ostrově Madeira spatřil světlo světa budoucí geniální fotbalista, útočník a nejlepší střelec v historii Mistrovství světa ve fotbale Cristiano dos Santos Aveiro. Jeho otec José Dinis Aveiro mu dal druhé jméno Ronaldo na počest svého oblíbeného herce Ronalda Reagana, který byl v době chlapcova narození prezidentem USA. V patnácti letech byla Cristianovi diagnostikována srdeční vada, v té době už hrál za Sporting VP Lisabon. Podstoupil laserovou operaci a za tři dny po zákroku už opět trénoval. Pochází z chudé rodiny a vyrůstal společně se svými třemi sourozenci. Ze školy jej vyloučili ve čtrnácti letech, protože hodil po svém učiteli židli. Zpět se už nevrátil a začal se výhradně soustředit na fotbal.

Mistr Evropy z roku 2016 svou profesionální kariéru zahájil ve Sportingu CP Lisabon, kde předtím hrál za juniorské týmy. V roce 2003 přestoupil za 12,24 miliónů liber do Manchesteru United, kde byl až do přestupu k Real Madrid v roce 2009. Od roku 2018 hraje za italský klub Juventus FC.

Ronaldo se svou výškou 185 centimetrů působí na hřišti skutečně impozantně. Na rozdíl od jiných sportovců a celebrit nezdobí Ronaldovo tělo žádná tetování. Své vydělané miliony Ronaldo Cristiano smysluplně investuje do obchodních projektů. Na Madeiře provozuje módní butik pod názvem CR7 a v rodném Funchalu má pětihvězdičkový hotel Pestana CR7. Ronaldo nepije alkohol, jeho abstinence je spojena zřejmě i s jeho otcem, který byl těžký alkoholik a na následky alkoholu v 52 letech zemřel. V roce 2016 s ním společnost Nike uzavřela doživotní smlouvu. Podle té bude Ronaldo reprezentovat značku i po ukončení sportovní kariéry.

V roce 2010 se mu narodil syn Cristiano Jr., veřejnost ani junior dodnes neví, kdo je jeho biologická matka. Junior je už pomalu stejně úspěšný jako jeho otec, v turínském výběru hráčů má hodně zajímavé statistiky. Dvojčata Mateo a Eva Ronaldo Dos Santos se narodila 8. června 2017 na klinice Sharp Grossmont Hospital v Kalifornii v USA. Narození dvojčat je opředeno rouškou tajemna, neboť nikdo neví, kdo je jejich biologická matka, stejně jako v případě Cristiana Jr. Narození dvojčat nebyl fotbalista přítomen, neboť v té době měl fotbalový zápas. Dvojčata údajně pocházejí ze zmrazených embryí. V rodném listě je vyplněný pouze otec, kolonka matka zůstává nevyplněna. Zajímavé je, že v Ronaldově rodném Portugalsku je náhradní mateřství zakázáno. Od roku 2016 žije s matkou svého nejmladšího dítěte Georginou Rodríguez. Jejich dceru Alanu Martinu dos Santos Aveiro porodila slavnému fotbalistovi 12. listopadu 2017 v Madridu. Alana je čtvrtým dítětem Cristiana Ronalda. Rodina žije společně v italském Turíně.

Pětinásobný držitel Zlatého míče dostal ke svým pětatřicátým narozeninám od své přítelkyně dárek v podobě mercedesu v hodnotě několika milionů. Mercedes Benz Brabus je novým přírůstkem do jeho sbírky luxusních automobilů a čekal na něj po slavnostní narozeninové večeři před slavnou turínskou restaurací Casa Fiore. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů údajně vlastní více než 20 superluxusních automobilů včetně Bugatti La Voiture Noir, aktuálně nejdražšího auta na světě.