O křehké tmavovlásce s výraznýma očima se říkalo, že je v Přátelích nejhezčí a může se pochlubit největším sex-appealem. Ani přibývající roky jí ale na půvabu neubírají, naopak patří k hvězdám, které s oblibou mluví o výhodách stárnutí, a už vůbec se nestydí za všechny triky a fígle, díky nimž si lze namíchat elixír mládí.

I když úspěch legendárních Přátel se v jejím případě už nikdy nezopakoval a v Hollywoodu dnes Courteney nepatří do první ligy, nedělá si s tím zbytečné vrásky. Umí být nad věcí, a jak ji charakterizují přátelé, dokáže si dělat legraci sama ze sebe. Zdá se, že zdravý nadhled jí zůstává také v těžkých chvílích, kdy se jí po 11 letech rozpadá manželství s hercem Davidem Arquettem (39).

Rozvodová bitva? Ani náhodou!

„Zůstáváme nejlepšími přáteli a odpovědnými rodiči naší dcery. Stále se hluboce milujeme,“ shodují se překvapivě Courteney a David ve společném prohlášení. „Milují se, a proto se rozvedou,“ dodávají sarkasticky lidé z jejich okolí.

„Jsme jako sestry – když se chvíli nevidíme a natáčíme každá jinde, stýská se nám,“ popisuje Courteney Coxová.

Herečky se sešly na place později v populárním seriálu Dirt (Špína), v němž Courteney hraje hlavní roli a je zároveň jeho spoluproducentka. Dirt vykresluje bez obalu zákulisí bulvárních plátků i práci paparazzi.

V jednom z dílů způsobily obě kamarádky velký rozruch: Jennifer si zahrála lesbičku a Courteney vlepila opravdu vášnivý polibek. Obě umělkyně si tak vysloužily ovace u čtyřprocentní menšiny.

O budoucnost se nebojím

Courteney Coxová má za sebou desítky seriálových a filmovýchrolí,napříkladpo boku Jima Carreyho ve Zvířecím detektivovi. U nás je známá třeba ze seriálu To je vražda, napsala či dojemné romantické minisérie z období 1. světové války Dokud se nesejdeme.

Díky hororu Vřískot prolomila pověst televizní herečky, dokonce se teď vrátila do jeho čtvrtého pokračování (světová premiéra je naplánována na květen 2011), ovšem dnes je především hvězda dalších nekonečných seriálů. A jak sama říká, z budoucnosti obavy nemá. I kdyby zůstala jako herečka bez práce, umí si přijít k lukrativním výdělkům také jiným způsobem.

Kdysi studovala architekturu a interiérový design a získané vědomosti umí dobře zužitkovat: nakupuje luxusní sídla v Beverly Hills a nechává je přebudovat v ještě luxusnější, aby je pak s patřičným ziskem prodala.

Dojde na adopci?

Stále zachovale vyhlížející Courteney Coxová patří k těm herečkám, které se netají tím, že podstoupily nějakou zkrášlující a omlazující proceduru. Se svými fanoušky se otevřeně podělila o zkušenost s botoxovými injekcemi, jež si nadělila k narozeninám.

„Botox je vážně zázrak, vyhladí vám vrásky jako mávnutím kouzelného proutku. Zároveň je příšerný v tom, že paralyzuje obličejové svaly. Když nemůžete ve vypjaté scéně zvednout obočí, je to divné,“ popisuje. Napříště si budu muset rozmyslet, zda má takový zákrok smysl. Hlavně bych se nerada dožila toho, aby mi moje Coco jednoho dne řekla: ,Jé, mami, ty vypadáš nějak divně! Co se ti to stalo?‘“

K životu i vráskám přistupuje optimisticky. Jediné, čeho lituje, je, že už nestihla podruhé otěhotnět. Myšlenky na adopci se však nevzdává.