V divadle jste někdy takový skok do vody taky zažil?

Absolvoval jsem pár záskoků a na Vinohradech jsem přebíral jednu roli za Jirku Langmajera, když jsem ještě měl angažmá v Brně. Bylo to osudové přebrání, protože díky němu jsem přišel do Prahy.

Zvykáte si rychle? Třeba i na to, že máte být tatínek dvou puberťaček?

Někdy hrozně. Ale nedávno jsme měli sraz s gymplem po pětadvaceti letech a musím říct, že někteří mí spolužáci vypadají na víc. V případě naší třídy ale nejde o nějaké honění sebevědomí, byli jsme dobrá parta, příjemná společnost a léty se to nezměnilo.

Řeknete si někdy „to už pro mě není“?

Třeba na skály už nelezu, bojím se.

Nejde spíš o zodpovědnost než strach?

O obojí. Když jsem pro Českou televizi natáčel pohádku Tajemství Lesní země, měl jsem na Býčí skále, takovém hezkém osmdesátimetrovém převisu, viset za ruce. Podíval jsem se dolů, viděl tam malinkatého režiséra a řekl jsem, že chci přivázat. Přitom jsem toužil být pilot, chtěl jsem si udělat papíry na letadlo, ale kvůli Aničce mě to přešlo.

Tak to můžete od Aničky čekat různé nápady: pokud vy jste lezl po skalách, vaše bývalá žena Bára Munzarová jezdí na motorce, pan Munzar miluje adrenalin...

Uvidíme. Zatím má blíž k víle. Je otázka, kam se to zvrtne.

Co vás čeká nového?

S Jirkou Strachem budu točit pokračování Ďáblovy lsti. Posunulo se to na prázdniny, protože nás nemohli dát dohromady s Ivanem Trojanem a Aňou Geislerovou. To bude velký kus, další tři díly. V Divadle na Vinohradech máme v březnu premiéru Shakespearova Caesara, taky hraju ve Viole. No a dál točím Ulici.

Tereza Brodská, vaše partnerka z Ulice, oznámila odchod ze seriálu. Vaše figura zůstane?

Jak scenáristé vyřeší její odchod a mé další pokračování, zatím netuším.

Dcery ze seriálu Ulice

Když televize Nova hledala do seriálu Ulice dcery pro Jiřího Dvořáka, našla je v Kristýně Stýblové z Čáslavi (Jana) a Heleně Němcové z Prahy (Michaela).

Jak se vám hraje s Jiřím Dvořákem?

Helena: Je to hrozně příjemný chlap. A umí poradit.

Kristýna: Říkal nám fígle, jak se máme postavit, aby nís kamera dobře viděla, co máme říct trošičku jinak...