Začátky

Celá rodina se kvůli otcově práci přestěhovala do severní Afriky a Claudia pochytila hodně z tamní kultury. Kaňkou na jejím dětství byla druhá světová válka. Bydleli nedaleko přístavu, který byl jedním z terčů bombardování. První roky svého života prožila ve strachu.

Vzhlížela k Brigitte Bardot (85) a snažila se ji napodobit. Toužila stát se učitelkou, ale osudnou se jí stala účast v soutěži krásy. V devatenácti letech vyhrála proti své vůli titul nejkrásnější Italky v Tunisku a získala volnou vstupenku na filmový festival do Benátek. Tam si její exotické krásy všimli filmoví producenti a nabídky se hrnuly. Svou prvotinou Zmýlená neplatí odstartovala hvězdnou kariéru. Ze začátku ale měly úspěchy nepříjemnou pachuť, protože ji režiséři nechávali předabovat. K jejímu vzhledu se chraplavý hlas, který se později kvůli u filmu vypěstované lásce k cigaretám ještě prohloubil, nehodil.

Matka

Objevila se na titulní stránce časopisu Epoca a režiséři i muži se o ni prali. Cestovala s ní matka, aby ji ochránila a měla přehled o její cestě životem. Několik týdnů se i tak scházela s neznámým mužem od letectva. Ten ji znásilnil a Claudia otěhotněla. Dítě by jí zničilo kariéru, ale neměla sílu jít na potrat. Po třech filmech, kde se jí podařilo rostoucí břicho skrývat, jí pomohl producent Franco Cristaldi (†67). Poslal ji i s matkou do Londýna pod záminkou studia angličtiny. Inkognito porodila a předstírala, že jde o mladšího bratra.

Zajetí

Celý život bojovala s tím, že do podvodu zatáhla i své dítě a nalhávala mu pro média upravenou pravdu. Cristaldi ji vzal všechnu svobodu, musela ho poslouchat a zpovídat se mu. V roce 1966 rozhodl i o uzavření sňatku a bez vědomí Claudie si osvojil její dítě. Po letech média vypátrala skutečnou pravdu o narození Patricka a Cardinale se ke všemu přiznala v rozhovoru pro časopis Oggi. Cesta k rozvodu jí ale trvala deset let.

Ke hvězdám

S režisérem Pasqualem Squitierim (†78) našla opravdové štěstí a vztah s ním si užívala. Po zkušenosti s Cristaldim byla vděčná za jemné zacházení a respekt. Narodila se jim dcera Claudie. V ten samý rok se stala babičkou. Syn Patrick se od ní ale distancoval, odstěhoval se do New Yorku a matku kontaktuje jen z povinnosti. Herečka se soustředila na dceru a odstěhovala se s ní do Paříže. Její životní partner zůstal v Itálii a po letech se oženil s Ottavií Fusco (53). Cardinale pokořila ty nejvyšší mety, hrála po boku Alaina Delona (84) nebo Belmonda (87) a získala Zlatého lva, medvěda i leoparda a zásluhy za celoživotní přínos světové kinematografii.

Natočila přes 150 filmů a v jednadvacátém století se nechala zlákat divadlem. Je velvyslanskyní UNESCO a aktivistkou za práva žen v rodném Tunisku, podporuje vzdělání, bojovala za legalizaci potratů a rozvodů a v roce 2012 zasedla v porotě České Miss.