Chester se nikomu nesvěřil. Bál se, že by mu nevěřili, odsoudili ho, posmívali se mu a označili ho jako gaye. Během let, kdy byl po ruce, musel čelit i rozvodu rodičů a šikaně ve škole, kde neměli pochopení pro jeho bojácnou povahu. Kdyby měl důvěru ke svým rodičům, mohl zneužívání zastavit. Jeho otec byl totiž policista. V jedenácti letech objevil kouzlo drog a jejich paměť otupující účinky. Se závislostí bojoval třicet let, několikrát se léčil, ale vždy se k nim ve velkém stylu vrátil. Při životě ho neudrželi ani fanoušci a přátelé, kteří si byli moc dobře vědomi jeho talentu a chodili kolem něj po špičkách.

I přes svá tajemství a přešlapy apeloval na lidi kolem sebe, aby nepropadali drogám ani alkoholu a nebáli se jít s pravdou ven. On sám ale tolik síly nikdy nenašel.

Zemřel v den, kdy měla kapela Linkin Park naplánované spuštění nového klipu.

S podobným osudem v dětství se nepral sám. Znásilnění a zneužívání čelila i spousta dalších celebrit - Oprah Winfrey (65), Marilyn Manson (51), Carlos Santana (72), Teri Hatcher (55).

Jiný

Chester Bennington byl jiný. Na střední škole byl šikován, později obdivován. Dostal se i mezi stovku nejvlivnějších hudebníků.

  • Přivydělával si na brigádě ve fastfoodu Burger King.
  • Několik měsíců ho pronásledoval stalker Devon Townsed. Vše skončilo dvěmi lety vězení.
  • Nedokázal zpívat na playback. Chester to ale svaloval na nu-metal, který pro něj není stvořený.
  • Přivedl Linkin Park k ekologii. Měli hybridní auta a podporovali akce spojené s ochranou životního prostředí.
  • Chester se uklidňoval u malování a vaření.