Před velkým finále čeká dívky nabitý program, jehož součástí je i nácvik choreografie, zkoušky volných disciplín a mnoho dalšího. Zkoušku extravagantních modelů z dílen talentovaných českých návrhářu už mají za sebou. Přinášíme vám přehled všech 14 finalistek.

Jde o půvab i charisma

Dívka s číslem 1 Aneta Grabcová se narodila před 18 lety ve slovenské Skalici. V současné době studuje a žije v Hodoníně. Mezi její záliby patří tanec, lyžování, fitness, výcvik psa a relaxace v sauně. Jejím životním mottem je věta: Narodil ses jako originál, proto nezemři jako kopie.“ A proč by se měla stát právě ona Českou Miss? Prý je vše, jen ne obyčejná.

Dívka číslo 2 Adéla Svobodová žije v Jesenici u Prahy. Je jí 19 let a je studentkou střední školy cestovního ruchu. Mezi její koníčky patří modeling, kouzlení, studium jazyků, cestování, tanec a hudba. Její životní motto zní: „Zdraví, láska a štěstí“. Proč chce být Českou Miss? Je to pro ni další výzva v životě, při které může nasbírat spoustu nových zkušeností a pracovat na sobě.

Dívka číslo 3 se jmenuje Blanka Štramberská. Tato dvacetiletá studentka pochází z Ostravy. Ráda sportuje, cestuje, chodí do divadla a kina. A její životní motta? Jsou hned dvě: „Hluboký pád přivodí často největší štěstí“ a „Rány, které si člověk způsobí sám, se léčí těžce“. Proč se chce stát Českou Miss? Protože na ni bude rodina v čele s babičkou pyšná.

Finalistce s číslem 4 Šárce Cojocarové je 21 let a žije v obci Svobodné Heřmanice. Studuje a mezi její záliby patří četba, jízda autem, historie, vaření a cestování. Její motto je: „Co tě nezabije, to tě posílí.“ Stát se Českou Miss je její dívčí sen, který jí umožní něčeho v životě dosáhnout.

Tereza Dobrová je finalistka s číslem 5, je jí 20 let a žije v Praze. V současné době studuje. Ve volném čase se ráda věnuje svým přátelům, wellness, módě a nakupování. Má ráda přírodu. Její motto je: „Nesni svůj život, žij svůj sen.“ Od vítězství v soutěži Česká Miss očekává profesní posun i větší množství pracovních nabídek.

Číslo 6 zastupuje Dominika Opplová. Je jí 20 let, bydlí v obci Lhotka a je studentkou Masarykovy Univerzity. Jejími koníčky jsou tanec, literatura, zpěv, pes Kiwi, hudba a výtvarné umění. Její životní motto: „Celý vesmír se spojí, aby uskutečnil to, co si opravdu přeješ a čemu opravdu věříš.“ Českou Miss chce být proto, aby mohla nadále dokazovat, že Miss a modelky jsou samostatné a inteligentní, nikoli hloupé.

Pomyslnou polovinu finalistek uzavírá s číslem 7 Barbora Zelená z Chrudimi. Je jí 20 let a je studentkou 3. Lékařské fakulty v oboru dentální hygienistka. Mezi její záliby patří sport, teraristika, jízda na kole a četba. Oblíbené životní motto zní: „Vyhrávat znamená nemít strach z porážky.“ Soutěž Česká Miss je pro ni výzvou něco dokázat, zažít, poznat nové lidi, svět i pracovní příležitosti.

Pod číslem 8 bude ve finále soutěžit Lucie Klukavá z Ostravy-Zábřehu. Je jí 18 let a studuje gymnázium. Ve volném čase se věnuje práci v příspěvkové organizaci. Ráda cestuje, čte, jí, věnuje se sportům, modelingu, tanci a tvůrčím aktivitám. Věta „Jen to, čeho se sami vzdáme, je teprve ztraceno“ představuje její motto. Případné vítězství by pro ni neznamenalo „pouhé“ nasazení si korunky, ale naprostou změnu života.

S číslem 9 se ve finále představí dvacetiletá Kristýna Ječmenová z Brna. Studuje a mezi její koníčky patří cestování, řízení auta, sport a nakupování. Jejím mottem je: „V životě můžete dosáhnout čehokoliv, máte-li odvahu o tom snít, inteligenci vytvořit realistický plán a vůli dotáhnout tento plán do konce. Vítězství v České Miss by pro ni bylo velmi cennou zkušeností, která by jí otevřela nové možnosti.

Dívka s číslem 10 Jitka Nováčková pochází z Českých Budějovic. Je jí 18 let a studuje. Miluje tanec, zpěv a hudbu obecně i outdoorové sporty. V poslední době si oblíbila jógu. Potrpí si i na dobré jídlo. A jaké je její motto? Když tě někdo srazí k zemi, tak se s úsměvem znovu zvedni. Od vítězství v České Miss očekává víc modelingových příležitostí a možnost efektivněji bojovat proti zvyšujícímu se počtu poruch příjmu potravy.

Číslo 11 patří dvacetileté Sabině Drljevičové z Karlových Varů. V současné době se věnuje individuálnímu studiu jazyků. Jejími koníčky jsou divadlo, příroda, cestování, design a móda. Její motto je: „Život je o žití, ne o přežívání.“ Být Českou Miss by pro ni znamenalo dělat něco, co ji samotnou těší a zároveň prospívá potřebným.

Osmnáctiletá Tereza Zunová bude mít ve finále číslo 12. Je studentka a bydlí v Praze. Ráda se věnuje přátelům, rodině, zábavě, poznávání nových a příjemných lidí, hudbě a sportu. „Žijeme jen jednou,“ to je motto této dívky. Výhra v České Miss je její dívčí sen, který by jí přinesl práci v modelingu, poznávání nových lidí, získávání zkušeností a pracovních příležitostí.

Číslo 13 se může stát šťastným číslem pro osmnáctiletou Denisu Domanskou, studentku gymnázia z Koryčan. Jejími zálibami jsou cestování, sport, hra na klavír a folklor. Jejím mottem je známá filmová fráze: „Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš.“ Vítězství v České Miss by mohlo splnit její sny o cestování, pracovních příležitostech, osobní prestiži a poznávání zajímavých osobností.

Poslední finalistkou je s číslem 14 Andrea Kabická. Je jí 21 let, pochází z Prahy a studuje. Ve volném čase ráda sportuje, cestuje, vaří, sleduje filmy a adrenalinové sporty. V životě se neřídí žádným mottem, ale svým vědomím a svědomím. Výhrou v České Miss by si chtěla splnit svůj dlouholetý sen, zažít něco nového a zajímavého a poznat prostředí, do kterého by se jinak dostala jen stěží.

KAFE.cz zjistilo

Více o jednotlivých dívkách najdete na webu www.ceskamiss.cz nebo na profilu Česká Miss na Facebooku. Krátká videa všech finalistek České Miss 2011 jsou k vidění na www.youtube.com.