Scházely jsme s HANOU VAGNEROVOU (28) tak trošku dramaticky. Nejdřív nebyl čas, pak jsme byly obě mimo Prahu a nakonec během dne D několikrát posunovaly hodinu schůzky, takže jsem to byla nakonec já, kdo se omlouval, ať si dá Hanka zatím něco k jídlu, že už jsem za rohem. Pak jsem si uvědomila, že to možná bylo netaktní...

Lze bývalé anorektičce - byť po letech – říct, že má aspoň čas se naobědvat?
To je dávno…. V pohodě.

Jestli to přece jen nenaštve.
Vůbec ne. Dlouho už obědvám, večeřím. Nic si z toho nedělejte.

Od těch problémů jste se oprostila natolik, že si váhu nehlídáte?
Nevážím se už asi deset let. Cvičím, skáču na trampolínách, chodím na tancování a v podstatě se mi váha i srovnala. A jím zdravě. Snažím se.

Jaký máte jídelníček?
V dnešní době už není problém se zdravě stravovat - salátů je spousta, existují country life obchody. Nejím knedlíky, vepřové maso. Prostě jako většina mých kamarádu a lidí kolem mě.

Takže naopak ryby, rýži, těstoviny...
Přesně tak.

Vaříte si? Nebo počkáte, co vám nachystá máma?
Tak máma už mi samozřejmě několik let jídlo nepřipravuje. Saláty si zvládnu udělat, jinak - po pravdě řečeno - kuchtit moc neumím.

Takže chlap vaří vám?
(směje se) Neřekla bych, spíš jsem schopná jíst týden to samé, protože neumím nic jiného. Říkala jsem si, že už je různých dobrých kuchařek spousta, tudíž bych se to měla naučit. Bylo by záhodno v mém věku.

Zrovna takhle jsem to nemyslela, já jen že chlapi těžko snášejí…

když holky neumějí vařit? Já mám pocit, že kluci vaří líp než holky. Většinou je to i víc baví, nebojí se experimentovat. Kamarádi, ke kterým chodím na oběd, vaří a já nosím víno.

A partneři vám vyvářejí?
Ale ne.

A jaké teď máte období? Růžové, zaláskované?
Teď zrovna dobré, čerstvě (klepe na stůl), víc nechci prozrazovat.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.