Foto: ISIFA

Je nejprodávanější zpěvačkou, světovým koncertním turné v roce 2008 převálcovala Madonnu i Kylie Minogue. Dodnes působí jako milá holka z chudé rodiny, která neskrývá svá trápení.

Proto s ní nejen krajané v Kanadě soucítili, když jí onemocněl manžel, nemohla otěhotnět a pak potratila. Dnes má tři děti.

Její rodiče měli 14(!) potomků, nejmladšího pojmenovali podle oblíbené písničky Céline. Tatínek hrál na harmoniku, maminka na housle, děti s nimi vystupovaly v místním baru. Céline už od pěti let.

Ve škole ji to nebavilo, a přestože rodiče chtěli, aby si vybrala seriózní povolání, trvala na zpívání. Maminka tedy, podle své zásady, že všechno se má dělat pořádně, napsala 12leté dceři písničku a nahrávku poslala manažerovi Renému Angelilovi, jehož jméno našla na obalu jakési desky.

Dívenka ho zaujala natolik, že zastavil svůj dům, aby mohl financovat vydání její první desky. Na to, že ji neznámá zpěvačka nazpívala francouzsky, se jí prodalo úctyhodné množství 30 000 kusů.

Náhradnice za Filipovou

Po druhé desce jí René naordinoval pauzu, aby se zdokonalila v angličtině a upravila vizáž včetně zubů, kvůli kterým byla často terčem posměchu spolužáků. „Upíří královna byla jedna z přijatelnějších přezdívek,“ vzpomíná.

Céline Dion (43)

  • Disponuje rozsahem pěti oktáv, hraje na klavír a jako teenagerka hrála hokej.
  • Doma má přes 1 000 párů bot. „Ano, ujíždím na nich,“ přiznává.
  • Je patronka nadace, která pomáhá nemocným cystickou fibrózou (na tuto chorobu zemřela její neteř Karin).