Michaela Badinková (40)

Svou kariéru rozjela herečka na Slovensku, ale slávu získala v Čechách díky nekonečnému seriálu Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a výhrou v páté řadě zábavné show Tvoje tvář má známý hlas. S českým hercem Janem Teplým (ml.) žije na hromádce a společně vychovávají Evelínu a Emílii.

Hana Gregorová (67)

Československá herečka a moderátorka Hana Gregorová zahořela láskou především k divadlu a ikoně českého filmu Radoslavu Brzobohatému, se kterým má syna Ondřeje. Poslední roky budí kontroverze vztahem s výrazně mladším Ondřejem Koptíkem a nedávno předala Divadlo Radka Brzobohatého do rukou principálky Romany Goščíkové.

Vica Kerekes (38)

Temperamentní zrzka s napůl maďarskými a slovenskými kořeny se dokázala prosadit i v Čechách. Herectví pro ni představovalo až náhradní možnost, když se nedostala na policejní akademii a velkých úspěchů nedosáhla ani jako redaktorka. Po nevydařeném ročním manželství s Csabou Vighem se soustředí na kariéru v mnoha žánrech. U nás se objevila v komedii Nestyda, pohádce Anděl Páně 2 i úspěšném pokračování Četníků z Luhačovic.

Daniela Šinkorová (46)

Slovenská herečka přeběhla za hranice a veškerou slávu nasbírala až v Čechách. Téměř renesanční umělkyně, která hraje v divadle i ve filmech, moderuje, tančí, mihla se soutěží Stardance a získala dvě ceny Thálie, je u nás velice oblíbená. Největší slávu jí ale přinesl seriál Ordinace v růžové zahradě a role Gity Petrové. Těsně před padesátkou si udržuje velice štíhlou postavu a libuje si ve výrazném líčení.

Sestry Vášáryovy

Emília Vášáryová (77) je známou herečkou, držitelkou Českého lva a „Slovenské tváře století“ a manželkou scénografa Milana Čorby, která je dodnes velmi často obsazována do filmů i divadelních inscenací. Z posledních let si ji můžeme pamatovat jako matku z filmu Václav nebo Blaženku z Masaryka. Její sestra Magda (71) a manželka Milana Lasici má k herectví také blízko, ale svoje uplatnění našla i jako diplomatka, politička a přednášející na CEVRO Institutu.

Andrea Verešová (39)

Miss Slovenska z roku 1999, úspěšná modelka, příležitostná herečka, bývalá přítelkyně Jaromíra Jágra, zapálená jogínka a královna českých sjezdovek Andrea Verešová se dokázala prosadit od Paříže po New York, pózovala pro Maria Testina i Patricka Demarcheliera, předváděla pro Valentina i Roberta Cavalliho. Dnes žije s advokátem Danielem Volopichem a vychovávají dvě děti.

Na další slovenské tváře se podívejte do bohaté galerie.