A tak po světě chodí holčičky pojmenované podle princezen, ale také podle lvice, malé akční hrdinky nebo třeba cikánské tanečnice. V našem výčtu najdete samozřejmě také chlapecká jména. Jeden celebrití potomek tak chodí se jménem, které proslavil jeden drzý zlodějíček. Známým tvářím se také líbilo jméno neohroženého chlapce žijícího uprostřed divoké přírody.

A co inspirovalo při výběru jména vás? Nelákalo vás dát dítěti jméno Rákosníček? Nebo třeba Vochomůrka? A co taková Maková panenka nebo Karkulka?

Dwayne Johnson - Před pár dny se tomuto téměř dva metry vysokému sympaťákovi narodila třetí dcera. Holčička dostala krásné jméno Tiana Gia. Tiana se jmenuje hlavní postava kreslené pohádky Princezna a žabák.

Dwayne má se svou přítelkyní Lauren Hashian ještě dvouletou dcerku, která se jmenuje Jasmine Lia. Princeznu Jasmínu všichni známe z pohádek o Aladinovi.

Herci Hayden Christensen a Rachel Bilson pojmenovali svou dcerku Briar Rose. Znalci amerických pohádek museli ihned rozpoznat, odkud v tomto případě vítr vane. Briar Rose (Šípek Růžový) je jméno, kterým oslovovaly sudičky Šípkovou Růženku (v originále se princezna jmenuje Aurora) v době, kdy u nich v lese vyrůstala a ony se o ni staraly a chránily ji před Zlobou (Maleficent).

Jedna z postav z kresleného hitu Úžasňákovi (The Incredibles) inspirovala svým jménem už několik známých párů. Kdo by také odolal krásnému jménu Violet? Svou dceru tak pojmenovali Ben Affleck a Jennifer Garner nebo Emily Blunt a John Krasinski

Ashlee Simpson a Pete Wentz pojmenovali svého syna Bronx Mowgli. No a Mowgli není nikdo jiný než odvážný Mauglí známý z díla Rudyarda Kiplinga Kniha džunglí.

Herečka Halle Berry pojmenovala svou prvorozenou dceru Nahla Ariela. Nahla se jmenovala postava z pohádky Lví král (The Lion King) a v arabštině to znamená včelka. Halle se kdysi nechala slyšet, že s jejím tehdejším manželem Gabrielem Aubrym neměli jméno pro dceru dopředu vybrané. Jméno vybírali, až když už miminko bylo na světě.

Herci Ryan Gosling a Eva Mendes dali své starší dceři jméno Esmeralda Amada. Esmeralda se jmenuje krásná cikánka, do které se zamiloval Quasimodo z kresleného hitu Zvoník u Matky boží (The Hunchback of Notre Dame). “Ryan a já jsme si zamilovali, jak se Esmeralda zachovala, jak Quasimoda učila, jak jej svým způsobem milovala,“ vysvětlila v rozhovoru herečka volbu jména pro dceru.

Pohádka Na vlásku (Tangled) inspirovala k výběru jména pro svého potomka Orlanda Blooma a Mirandu Kerr. Ti dali synovi jméno Flynn. Flynn Rychlík (Flynn Rider) bylo vymyšlené jméno chlapce, do kterého se Locika (Rapunzel) zamiluje. Ve skutečnosti se ale jmenoval Evžen Houžvička (Eugene Fitzherbert).