Matkou Catherine je jugoslávská princezna Jelisaveta Karadjordjevic. Mezi její přízeň patří i manželka bývalého španělského krále Juana Carlose. Jejím prapředkem byla zase carevna Kateřina Veliká, po níž dostala křestní jméno.

Nečekaný vyhazov

Catherine přišla na svět 22. září 1961 v New Yorku. Její otec Howard patřil mezi oděvní magnáty a měl úzké vazby na mocnou rodinu Kennedyů. Catherine se samozřejmě dostalo nejlepšího vzdělání včetně studia na Harvardu. Naučila se plynně francouzsky a španělsky. Její urozenost byla „tak akorát". Nestála v první linii, od níž se očekává přísné dodržování protokolu, takže se mohla vydat na dráhu modelky a herečky, aniž to někoho pohoršovalo. Zároveň byla její modrá krev pro svět showbyznysu dostatečně atraktivní.

Poprvé se před kamerou objevila v roce 1982, kdy si ve filmu Královská romance Charlese a Diany zahrála manželku britského následníka trůnu. Dianu, s níž se dobře znala, si zahrála po deseti letech také ve filmu Charles a Diana.

Největší porci slávy ale zažila díky seriálu Dynastie, do něhož naskočila v roce 1984 a strávila v něm dva roky. Za epizodu brala 15 tisíc dolarů, ale chtěla víc. Myslela si, že její pozice je dostatečně silná, jenže se spletla. Tvůrci ji neváhali přeobsadit.

Životní omyl

Na úspěch Dynastie už nikdy nenavázala. Zahrála si v několika desítkách televizních filmů nebo seriálů, ale bez výraznějšího úspěchu. U nás je známý třeba seriál Acapulco HEAT, který ale po jedné sezoně skončil.

Urozené krásce se nedařilo ani v soukromí. V červnu 1991 porodila dceru Indii Riven, ale jméno jejího otce nikdy neprozradila. Spekulovalo se, že „pachatelem" je John Kerry, současný americký ministr zahraničí, který s Catherine randil v roce 1989. Novopečená maminka ale mlčela jako hrob.
Poprvé se vdala ve 37 letech. Jejím partnerem se stal o 31 let starší producent Robert Evans. Pro něj šlo už o páté manželství. Prapodivný svazek vydržel pouhých deset dnů a herečka ho označila za největší omyl svého života. Pro zajímavost dodejme, že Evans má nyní za sebou už sedmý nepovedený svazek, přičemž ten nejdelší trval čtyři roky.

V roce 1999 se Catherine vdala za herce Caspera van Diena, který je pro změnu o sedm let mladší. Z předešlého vztahu s pravnučkou slavného herce Roberta Mitchuma měl syna a dceru, přesto si s novou ženou pořídil další potomky. V roce 2001 přivítali na světě dceru Mayu, o dva roky později dceru Celeste. To už bylo Catherine 42 let. O vztahu s Casperem se zprvu vyjadřovala jako o pohádce, ale nakonec manželství zkrachovalo. Od loňského roku je krásná princezna opět sama.