Do vlastních řad

Caril Ann Fugate se narodila v roce 1943 v Lincolnu v Nebrasce, kde žila se svou matkou a nevlastním otcem. Ve svých třinácti letech se bláznivě zamilovala do Charlese Starkweathera. O pět let starší chlapec jí imponoval tak moc, že přehlížela varovné signály. Její sestra Barbara se vídala s jeho bratrem, a tak nebyl důvod pro podezření. Na konci ledna 1958 se do hledáčku vykladače kamionů dostala Carilina rodina. Její rodiče zastřelil a svou nevlastní sestru Betty Jean bodl do krku. Svou důvěřivou přítelkyni obalamutil a těla schovali do domku na zahradě.

Bez svědomí

Když se začali ozývat přátelé a příbuzní zavražděných, museli utéct. Cestou do Wyomingu zabili dalších šest lidí. Do spárů jim padli Carilini příbuzní, kteří „dostali“ kulku do hlavy místo pozdravu, a studentský pár, kterému ukradli auto, aby byl přesun rychlejší.

Záchrana

Jejich běsnění trvalo rok. Charles Starkweather byl odsouzen k trestu smrti na elektrickém křesle. Caril trvala na své nevině a dušovala se, že se na žádné z vražd osobně nepodílela. Proti ní stál ale fakt, že nebyla vězněná a mohla odejít a dát od sériového vraha ruce pryč. Nakonec ji před stejným osudem zachránil příliš nízký věk a nedostatek důkazů. I tak si ale vyslechla přísný verdikt – doživotí v nápravném zařízení pro ženy. Po sedmnácti letech vzorného chování soud svoje rozhodnutí přezkoumal a pustil ji na svobodu. Jejím novým domovem se stal Michigan, kde získala práci v nemocnici. V roce 2007 se provdala za strojvedoucícho Fredericka Claira. Manželství ale ukončila tragická autonehoda, kterou muž nepřežil.