Představitelka potrhlé právničky Ally McBealové změnila po osmileté známosti s hollywoodským veteránem Harrisonem Fordem (68) názor. Dvojice se nejprve zasnoubila a poté počátkem léta uspořádala veselku. Pro obřad si vybrala město Santa Fe ve státě Nové Mexiko, kde Harrison nyní natáčí nový sci-fi western Cowboys and Aliens. Zatímco on vstoupil do manželství již potřetí, pro Calistu šlo o premiéru.

"Všechno je jednou poprvé," usmívá se dnes spokojená novomanželka. Se svou drahou polovičkou ji ovšem pojí nejen láska, nýbrž i peníze. Slavná herecká dvojice se totiž stala druhým nejvíce vydělávajícím párem v Hollywoodu (prvenstvím se může pochlubit Beyoncé a Jay-Z).

Na jejich kontě přibylo za poslední rok 69 milionů dolarů, nutno však podotknout, že hlavní podíl na této sumě má Fordův výdělek za film Indiana Jones a Království křišťálové lebky.

Vždyť se k sobě nehodí!

Prý to byla láska na první pohled. Harrison a Calista se poznali v roce 2002 na předávání Zlatých glóbů. Narazili na sebe na následné párty, na níž ho nechtěně polila vínem. Zmateně se omlouvala a on se zamiloval do její bezbrannosti.

Tak se zrodila velká lovestory. Tomuto vztahu přitom nedával téměř nikdo šanci. Tak nesourodý pár! Harrison patřil v tu dobu k nejobletovanějším mužům v Hollywoodu, dokonce byl i v tomto pokročilém věku prohlášen časopisem People za eroticky nejpřitažlivějšího muže planety. Stárnoucí milovník opustil nakonec kvůli superštíhlé herečce své vlastní děti a začal se starat o malého Liama, jehož Calista adoptovala.

Ale rovněž o 23 let mladší Calista, která je na svou štíhlou tajli náležitě pyšná, musí bojovat s projevy stárnutí. Již podruhé podstoupila kompletní omlazovací kúru na klinice plastické chirurgie v Los Angeles, vějířky vrásek kolem očí i na čele zlikvidovaly injekce botoxu. Koneckonců nechala se inspirovat svým manželem, jenž má s obdobnými zásahy letité zkušenosti.

Tak trochu Audrey Hepburnová

Calista Flockhartová je původem divadelní herečka, nesmrtelnou slávu jí ovšem zajistil až seriál o neurotické bostonské právničce Ally McBealové. Na amerických obrazovkách se poprvé objevil před 13 lety, každý týden ho sledovalo bezmála 20 milionů diváků a velké obliby se dočkal také u nás. Začínající televizní hvězdě vynášel každý díl 40 000 dolarů.

Producent seriálu David E. Kelly vzpomíná, jak ho kdysi "jakási Flockhartová" na konkurzu okouzlila: "Jen co vstoupila, bylo mi jasné, že je to ten typ herečky, jaký hledám. Vypadá jako dítě, ale je zralá, působí velmi žensky a přesvědčivě. Navíc má v sobě půvab a humor Audrey Hepburnové."

Calista se však dušuje, že nemá a nikdy neměla s praštěnou právničkou nic společného. "Lidé si myslí, že jsem emocionálně nezralá a přecitlivělá jako ona, takže při setkání se mnou musejí být zklamaní," myslí si herečka, která je ve skutečnosti velmi ambiciózní a nezávislá. Již od září bychom ji měli vídat i na našich obrazovkách v novém komediálním seriálu Bratři a sestry. Podobně jako Ally McBealová získal řadu ocenění včetně prestižní Emmy a čtyř nominací na Zlatý glóbus.