Gwen Stefani za svůj život prodala více než 30 milionů alb, ať už sólových, nebo ve spojení s kapelou No Doubt. Ačkoli kapela měla pár let pauzu, nyní zase funguje a to i navzdory tomu, že Gwen poměrně dlouho chodila s klávesistou Tony Kanalem. Pár se ale rozešel a Gwen se už někdy okolo roku 1996 seznámila se zpěvákem Gavinem Rossdalem z kapely Bush. V roce 2004 se vzali a mají spolu tři syny Kingstona, Zumu a Apolla. Pár v roce 2015 oznámil rozchod.

Rozvod se konal až v únoru 2016 a v září 2016 oznámila Gwen nový vztah s Blakem Sheltonem. S ním nyní žije v domě v Beverly Hills, v prominentní čtvrti Los Angeles v Kalifornii. Dům, který koupili za 15 miliónů dolarů do roku 2004 patřil Jennifer Lopez. Ta se ho zbavila a dům pak obýval turecký šejk. Nyní v něm žije Gwen se svými syny a partnerem.

Gwen sama o sobě bývala dříve dost excentrická. Její poznávacím znamením byla vždy záplava blond vlasů a k nim nějaké velice odvážné oblečení. Nosívala volné pánské kalhoty, které měla spadlé co nejníž to šlo a k tomu trička pod prsa, maskáčový vzor, skotskou kostku a výrazné zlaté řetězy. S postupem let se však její vkus v oblékání vytříbil a nyní, na prahu padesátku, se obléká jako pravá dáma. Volí spíše neutrální barvy a střihy, které jí lichotní, než šílené kreace. To jí ale nebrání, aby neměla malý blázinec doma.

Jak sama říká, chaos a přeplácanost ji inspirují, proto ráda chodí na skládku, kde je pro ni inspirace spousta a vždy má při sobě diktafon, kam si natáčí vše, co ji napadne, ať už jde o texty k písním, které z velké části píše právě ona a to i pro kapelu, nebo o hudbu. Tu tvoří spíše zbytek kapely, ale i ona tu a tam přidá ruku k melodickému dílu.