Když Bud Spencer před lety zemřel, jeho filmový parťák Terrence Hill pohnutě prohlásil: "Až se tam s ním nahoře jednoho dne setkám, ze všeho nejdřív mi určitě připomene, že jsme se nikdy nepohádali." Obrovitý Bud Spencer, vlastním jménem Carlo Pedersoli, dokázal na plátně přeprat celou hordu protivníků, v soukromém životě se však navzdory svému italskému temperamentu s nikým nehádal. O to více své problémy dusil v nitru.

Hercem se stát původně vůbec nechtěl. K filmu přičichl za studentských let jako komparzista a práce ho nebavila. "Dělal jsem to jen proto, abych zaplatil univerzitu a získal k filmové branži odpor. Neměl jsem trpělivost. Rozčiloval jsem se, jak můžou jednu hloupou scénu točit celé století," vzpomínal později Spencer. Nechuť k natáčení pociťoval i později, kdy se stal slavným díky komediím s Terrencem Hillem. "Měl jsem v hlavě všechno možné, jenom ne hraní," citoval herce italský list La Stampa.

Ačkoli mezi Budem a Terrencem nikdy nedošlo k otevřenému konfliktu, navzájem si zničili možnost samostatné dráhy. Kdykoli se Bud pokusil hrát v nějakém filmu sám, diváci jako by pořád čekali, že se vedle něj každou chvílí zjeví jeho modrooký parťák. Terrence zase bez Buda působil poněkud nevýrazně. Jeden druhému dodávali ve filmech šťávu a srostli k sobě jak siamská dvojčata.

Bud Spencer měl v životě řadu dalších zájmů a plánů, komerční úspěch snímků s Hillem mu však nedovolil se z filmové dráhy vymanit. Živil rodinu, na které si velmi zakládal, i když si na ni nebyl schopen udělat čas. "Nebyl to typ manžela, co by vás bral na večeře a nosil vám růže," stěžovala si jeho manželka Maria. "Dokonce i naše svatební cesta trvala jenom tři dny. Na jiné ženy jsem žárlit nemusela, ale zato jsem žárlila na motory. Bud miloval letadla a vůbec silné stroje. Rád také chodil nasávat vůně na staveniště."

Maria svým způsobem žárlila i na Terrence Hilla, protože jejího manžela sváděl k nočním tahům, a Bud tak trávil mimo domov ještě více času. S jinými ženami však údajně pletky nikdy neměl. "Byl jsem hodně svobodymyslným mužem, ale nikdy jsem nešel s jinou ženou ani na kafe," dušoval se Spencer. Připustil však, že veškeré praktické záležitosti kolem domácnosti musela vyřizovat Maria. Sám prý ani "nerozbalil bankovku".

Po jeho smrti už na něj blízcí vzpomínají jen v dobrém, včetně jeho nejbližšího kolegy. "Pokaždé, když jsem k němu přišel na špagety, mi připomínal, že jsme se spolu nikdy nepohádali," vyprávěl na Budově pohřbu Terrence Hill. "Pravdou je, že jsme se navzájem respektovali a milovali a vždycky nám spolu bylo dobře. Bud byl radost."