Svou popularitu získala Brigitte jistě také díky svým nesporným fyzickým přednostem. Muži i ženy ji obdivovaly pro její pevné držení těla, široká ramena, ráznou chůzi, které ale vždy doprovázela ženskost v podobě výrazného make-upu, sexy oblečení, vysokých podpatků, hlubokých výstřihů.

Svým vzhledem také uhranula tehdejší hvězdu akčních filmů herce Sylvestra Stallone. S ním prožila krátké bezdětné manželství v letech 1985 až 1988. Bohužel ale bouřlivý vztah skončil i bouřlivým rozvodem, doprovázeným házením špíny jeden na druhého. V rozvodové bitvě se ji ale podařilo získat vyrovnání ve výši 6 miliónů dolarů.

Brigitte Nielsen na počátku své kariéry zazářila ve snímcích Rudá Soňa nebo Rocky IV, její kariéra ale byla spíše krátká a skončila točením béčkových filmů typu Peklo v řetězech II nebo Princezna Fantaghiro.

No, a když už to vypadalo, že se herečka odebere do důchodu, zveřejnila na svém profilu na sociální sítí fotografii, která všem vyrazila dech. Je na ní totiž v pokročilém stupni těhotenství! Už brzy se jí tedy narodí již pátý potomek. Brigitte má čtyři již dospělé syny Raoula Ayrtona Meyera Jr, Juliana Windinga, Killiana Marcuse Nielsena a Douglase Aarona Meyera. Na miminko se všichni těší a nejvíce jistě současný manžel devětatřicetiletý Mattia Dessi, pro kterého to bude první potomek.