Brigitte Anne-Marie Bardot se narodila 28. září 1934 v Paříži do rodiny bohatých Francouzů. Vlídného zacházení se ale malá brunetka nikdy nedočkala. „Ještě že mám Mijanou, která mi dělá jen radost, protože chudák Brigitte vypadá nemožně a nemožně se i chová,“ prohlásila podle webu Časjenpromě.cz paní Bardot o své starší dceři. A tento výrok může zrcadlit celý vztah mezi členy rodiny Bardotových. Dcery musely svým rodičům vykat, a když například při hraní rozbily vázu, bylo jim řečeno, že jsou od té chvíle cizí. Není se tedy čemu divit, že v dospělosti za svou krásu oceňovaná Brigitte stále trpěla pocitem méněcennosti a celkem šestkrát se pokusila o sebevraždu, což by terapeuti zřejmě vyhodnotili jako styl sebepoškozování, který je pouhým voláním o pomoc – vždy si to totiž načasovala tak, aby ji někdo za malou chvíli našel.

Malé sebevědomí se odrazilo i v jejím vztahu k mužům. Dohromady byla vdaná čtyřikrát a vždy si vzala muže, které naprosto obdivovala pro jejich vzhled i intelekt. Její manželé jí ale také dopomohli jak k filmu, tak k životu na vysoké noze. Nejvíce ji však ovlivnil její poslední manžel, pravicový politik Bernard d'Ormale, který je členem strany Národní fronta. Díky němu se Brigitte publicisticky angažuje pro pravicové politické hnutí, což se stalo jejím životním posláním. Předtím ale stihla, za svou krátkou kariéru herečky, natočit celkem 42 filmů. Ve vrcholném roce 1955 ji diváci mohli vidět dokonce v pěti snímcích. (www.en.wikipedia.org)

Ve svých necelých čtyřiceti letech opustila stříbrné plátno a začala se intenzivně angažovat jako hlasitá ochránkyně zvířat a bílých Francouzů. Uvědomovala si, že nemá být jen dobrou herečkou, ale má působit hlavně sexy, což bylo kvůli její závislosti na šampaňském a cigaretách obtížné. Její výrok „Francii zamořili muslimští vrazi ovcí“, který podle webu Deník.cz pronesla v roce 1997 a kvůli němuž se dostala i před soud, zarazil nejednoho jejího fanouška. Pokuta ji sice neminula, své názory ale BB nemínila skrývat. To opět dokázala v minulém roce, kdy v otevřeném dopise na Twitteru podpořila francouzskou policii a francouzské politiky. Předtím je však v rozhovoru pro Rádio Sud označila za „bezkulčáky“ a zbabělce. Vláda podle ní podléhá aktivistům brojícím proti rasismu: „Jsem z toho víc než unavená a jsou chvíle, kdy se mi chce Francii opustit, je to celé tak nechutné.“ (Zdroj: www.lidovky.cz, červenec 2020) Mimo politickou angažovanost se také věnuje své nadaci, která pomáhá zlepšovat životní podmínky zvířat, a stará se o svých deset psů, třicet koček, dvě selata, koně, osla, poníka, husy, kachny, slepice a patnáct koz. (Zdroj: www.casjenprome.cz, září 2020)