Celým jménem Brigitte Anne-Marie Bardot se narodila 28. září 1934 v Paříži do bohaté rodiny. S mladší sestrou prožívala přímo pohádkové dětství. Mladá Brigitte trávila víkendy na chatě v Louveciennes, léta v Saint-Tropez na francouzské riviéře a zimy na alpských svazích. Školu navštěvovala jen třikrát týdně, po zbylé dny se vzdělávala doma.

Začínala jako modelka, ale pak díky prvnímu manželovi - režiséru Rogeru Vadimovi - přičichla k filmu a díky němu se dostala do povědomí většiny lidí skoro na celém světě. Podívejte se do galerie na zajímavé fotografie, na nichž uvidíte, jak s ní šel čas od dětství po současnost. Brigitte měla vždy složitou povahu, často trpěla depresemi, nevěřila si, smutnila z nevysvětlitelných příčin. Své běsy se snažila zahnat mnohými vztahy s muži ale i se ženami. Věřila, že ji láska spasí. Od rodičů se jí totiž moc nedočkala. Většinou ji a sestru vychovávaly chůvy a po incidentu, kdy nechtěně rozbila drahou vázu, musela dokonce rodičům začít vykat. Řekli ji, že odteď je pro ně cizí člověk.

Vegetariánka se zlozvykem

Nejslavnější francouzská herečka, která je známou vegetariánkou a silnou kuřačkou, je v současnosti ve svých pětaosmdesáti letech nejvíce známá coby bojovnice za práva zvířat, ovšem věnuje se i publicistické činnosti.

Co ji však proslavilo nejvíce, byly filmy. Natočila jich celkem čtyřicet dva a tím nejúspěšnějším byl určitě snímek A bůh stvořil ženu (Et Dieu créa la Femme) z roku 1956. Svou filmovou kariéru ukončila v pouhých devětatřiceti v roce 1973. V posledním rozhovoru s Jeffreyem Robinsonem bývalá star přiznala, že celý život trpěla silnými depresemi, bojovala s osamělostí a hned několikrát se pokusila spáchat sebevraždu. V rozsáhlé galerii uvidíte, jak vypadala v době své největší slávy.