Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát vám povím, co jsem zažila s valašským králem.

Honička jak z filmu

Před pár lety jsem jela s kolegou udělat s Bolkem Polívkou rozhovor na jeho farmu v Olšanech. Přijeli jsme o trochu dřív… „Počkejte, Bolek tu bude každou chvíli,“ řekla nám jeho partnerka Marcela Černá, která proběhla kolem. Asi po deseti minutách skutečně vyšel z domu… Nasedl ale do auta a odjel. Zůstali jsme jak opaření, vždyť jsme měli domluvený hodinový rozhovor! Obsluha v restauraci nám prozradila, že Bolek odjel do Brna do divadla a že se vrátí až pozdě v noci. Tak jsme se rozjeli za ním… Zastihli jsme ho v divadelní restauraci už v poněkud povznesené náladě. Na rozhovor neměl čas a hlavně chuť. „Přijeďte zítra na farmu,“ mávl rukou. Ani ho nenapadlo, že z Prahy do Olšan je to celkem daleko a že by mohl mít člověk v plánu třeba něco jiného. Prostě jako král…

Z bohéma milý farmář

Druhý den to naštěstí vyšlo. A musím říct, že to bylo fajn setkání. Bolek nás provedl po celé farmě a byl milý, vtipný a na otázky odpovídal úplně v pohodě. A bylo mu úplně fuk, že jsme z bulváru. Celou dobu s námi byla i jeho „paní“ Marcela. Tvářila se celkem příjemně, ale na každém kroku bylo vidět, kdo je tady hlavou rodiny. Koneckonců, i hotový rozhovor jsem posílala paní Marcele, která ho za Bolka autorizovala.

Chtějí zničit krále?

Tahle vzpomínka se mi vybavila nedávno, když jeden z bývalých zaměstnanců farmy práskl do novin, jak to v Olšanech chodí. Paní Marcela se podle něj nestará o děti, utrácí neskutečné peníze, s Bolkem se neustále hádá a dokonce okrádá stát na daních. Byl to jen lživý útok zhrzeného pracovníka, kterého z farmy kdysi vyhodili? Těžko říct, zatím tyhle informace nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil. Nejspíš bude i v tomto případě platit pořekadlo: Na každém šprochu… Co si o tom myslíte vy?