Její tvář je nejnapodobovanější

Zdá se, že Angelina tvář je v současnosti jedním z ideálním měřítek ženské krásy. Podle prestižních losangeleských plastických chirurgů je právě její podoba nejčastěji žádána coby „předloha“ při nejrůznějších předělávkách a vylepšeních obličeje. A zdaleka přitom nejde jen o tvar jejích rtů, který se stal přímo její obchodní značkou. „Její exotický vzhled je zlatým standardem krásy v USA a v západní civilizaci obecně,“ říká americký estetický chirurg Ava Shamban. Plné rty, snědá pleť a velké tmavé oči jsou podle něho mezi jeho pacientkami více „in“ než v minulosti hojně žádaný ideál blondýnky s růžovou pletí.

Jako jediná konkuruje mužům

V anketě o nejoblíbenějšího akčního hrdinu všech dob, která byla provedena na konci loňského roku ve Velké Británii, se Angelina Jolie dostala jako jediná žena na seznam vyvolených: umístila na sedmé příčce. První místo zaujal Sylvester Stallone, druhý byl Arnold Schwarzenegger a třetí Bruce Willis.

  • Angelině, která má na kontě například počítačovou superhrdinku Laru Croft nebo tajnou agentku jménem Salt, se však podařilo trumfnout například Chucka Norrise či Willa Smithe.

Její ambice však míří ještě výš: „Jednou mi telefonovala producentka Amy Pascal a ptala se, jestli bych si nechtěla zahrát Bond girl,“ vzpomíná Angelina. „Řekla jsem, že ne, že do toho by se mi moc nechtělo, ale že moc ráda bych si zahrála samotného Bonda.“

Je to hollywoodská supermatka

Se svými šesti dětmi, které se narodily v pěti různých zemích a mají tři různé barvy pleti, zřejmě Angelina nemá v Hollywoodu konkurenci. Bezkonkurenční je i jejich výchova: každé dítě má svou vlastní chůvu, pocházejí ze stejné země a vštěpují mu jeho „domovskou“ kulturu. Všechny děti i se svými chůvami ji doprovázejí na jejích natáčecích štacích, kam s nimi kromě tatínka Brada Pitta jezdí i několik domácích učitelů. (Při natáčení v zahraničí si vždy najímají ještě jednoho z řad domorodců, který je učí jazyk a reálie země, kde právě pobývají.) Dávno pryč je krizové období po narození dvojčat Knoxe a Vivienne, kdy byla Angelina zavřená doma s poporodní depresí a věčně plačící mimina ji doháněla k šílenství. Nyní si svou roli supermatky dokonale užívá.

Koná dobro v globálním měřítku

Pryč je také doba, kdy se Angelina coby temná excentrička veřejně chlubila svou sbírkou nožů, tetováním, zálibou v krvi nebo neobvyklých praktikách. Dnes je její osobní atrakcí číslo jedna charita. Dobročinnosti přišla na chuť při natáčení Lary Croft v Kambodži.

  • V roce 2001 se stala ambasadorkou dobré vůle OSN a od té doby křižuje planetu na svých humanitárních misích.

Angelina Jolie a Brad Pitt jsou marketingoví géniové

Snad žádný jiný pár se neumí „prodat“ tak dokonale jako Angelina Jolie a její partner, považovaný za jednoho z nejpřitažlivějších mužů světa. Už několik let účinkuje Brad Pitt a Angelina Jolie v příběhu daleko sledovanějším (a také daleko výdělečnějším), než byl kterýkoli z filmů, ve kterém kdy hráli. Totiž v neokonečné soap opeře jménem Brangelina.

A když zájem médií náhodou na chviličku opadne, Angelina a Brad ho rafinovaně přiživí třeba důmyslně zkonstruovanou historkou o plánovaném rozchodu, s níž vyrukovali loni v ostře sledovaném předoscarovém období, kdy údajně pověřili své právníky, aby učinili vše potřebné k rozdělení jejich společného majetku, čítajícího asi 330 milionů dolarů. Není divu, že Angelina je stále o tři kroky napřed před kýmkoli, kdo by jí v Hollywoodu chtěl konkurovat.

Tip KAFE.cz

O celebritách si nyní také přečtěte na www.story.cz.