Veronika Dinišová, známá spíše pod přezdívkou Besky, byla od začátku kuchařské soutěže MasterChef Česko žhavým adeptem na vítězství. Během svého působení v show ukázala obrovské odhodlání, píli a hlavně nadšení pro vaření. Nakonec se jí podařilo porazit všechny ostatní soutěžící a ohromit porotu natolik, že v soutěži zvítězila a odnesla si titul MasterChef a k němu i pohádkovou výhru ve výši jednoho milionu korun. Kromě toho získala možnost pracovní stáže u šéfkuchaře Radka Kašpárka.
Jak probíhá stáž u Radka Kašpárka? Určitě je velmi přínosná, má ale i nějaké stinné stránky?
Stáž u Radka je obohacující v mnohých směrech. Člověk si uvědomí, co obnáší profesionální kuchyně. Není to jednoduché psychicky ani fyzicky. Kuchaří běžně chodí do práce v 7:00, aby se připravili, a končí až pozdě večer. Okolo půlnoci i později. Jsou to pro mě nadlidi a já jsem šťastná, že mohu jejich nadšení a entuziasmus naplno nasávat a to mě posouvá dál. Přiznám se, že mám lehčí režim a do práce chodím v 9:30 a končím kolem 22:30. Libí se mi tam kolektiv, který držím pohromadě jako rodina, disciplinovanost a neuvěřitelná organizace práce. Každý ví, co má dělat.
Negativa nevidím. To, že to bude těžké a že to bude boj, jsem tušila už předtím.
Co budete dělat potom? Už máte nějaké plány do budoucna?
Plány jsou různé. Bohužel každý z nich je nějak poznačen covidovou situací a já nad tím ani nechci přemýšlet, protože by mi z toho bylo smutno. Festivaly a akce jsou už teď pasé. Moje plány proto jsou realistické – kurzy vaření a pečení, kuchařka, online kurzy a merch. Ale můj největší sen je mít své okénko na recept v televizi. Miluju lidi a chci s nimi být stále v kontaktu. Sny se budou měnit na základě protiepidemických opatření.
Komu jinému byste přála výhru? A jak váš manžel reagoval na to, když jste se stala MasterChefem právě vy?
Výhru jsem přála Marošovi, Givimu, Kubovi a Paolovi. Pro mě jsou to skvělí kuchaří, kteří opravdu umí. Manžel byl rád.
Jak jste se cítila, když jste ukončila svou tehdejší práci? Měla jste z toho nějaké obavy?
Zrušení byznysu a výpověď klientům pro mě byla osvobozující. Já se nebojím, na to je život příliš krátký, malé úspory jsem měla a věděla jsem, že když to neklapne, stále mám inženýrský titul, který mi naštěstí zaručuje zaměstnání. Teď konečně můžu dělat, co mě baví, a to, o čem jsem v koutku duše vždy snila.
Co si myslíte o předchozím vítězi MasterChefa Romanu Stašovi?
Je to pašák.