Místo toho řemeslná piva v pražských Holešovicích vydávali z okénka a věřili, že na konci května už přivítají zákazníky v plné parádě, což se víceméně stalo. Ke zlatavému moku má Ben blízko. „Narodil jsem se totiž v Plzni. A od svých osmnácti let pivo s chutí konzumuju, takže to byla jen otázka času, kdy se něco takového stane. A když už se něco takového mělo stát, tak jsem chtěl, aby to bylo v souladu s tím, jak svět vidím já. Proto je to veganský,“ tvrdí.

Jak si mám představit veganskou hospodu?

K pivu prodáváme rostlinné pochoutky, jako jsou tlačenka, buřtguláš, nebo paštika. Je spousta lidí, kteří nevědí, kam až dneska pokročila rostlinná gastronomie. S kámošem pracujeme na veganských pomazánkách a paštikách a chceme rozjet jejich větší výrobu. Chuťově jsme minimálně na stejné úrovni v porovnání s klasickými potravinami a rozhodně dál, co se týče složení, takže vysoký obsah proteinů, vitaminů, minerálů a zdravých tuků.

Měl jste v posledních týdnech čas i na nějaké nové projekty?

Samozřejmě dělám i na hudbě. Každý týden se snažím vydávat jeden song a zatím to vychází. Vše je na Instagramu a Spotify, kde jsem si ke svému hlavnímu účtu založil ještě vedlejší, který je beat experimentální a přes něj sdílím tyhle karanténní věcičky.

Jak jste se teď udržoval ve formě?

Věnuju se závodně brazilskému jiu-jitsu, což je bojový sport, kde jde převážně o škrcení nebo páčení, což je relativně fyzicky náročné. Trénuju každý den formou cvičení na flexibilitu, sílu, balanc a výdrž. Když jsem nemohl v posledních týdnech spárovat, tak jsem se soustředil víc na techniky. V tomhle směru si myslím, že mi karanténa dost prospěla.

V květnu jste měl Českou republiku zastupovat na Eurovizi, která se nakonec nekoná. Budete tam tedy vystupovat v příštím roce?

Letošní ročník se sice zrušil, ale není to tak, že by se vše jen přesunulo na příští rok. Songy, se kterými jsme soutěžili letos, jsou na další Eurovizi zakázané. Takže budu muset přijít s něčím novým, a navíc není jisté, zda tam budu vůbec vyslán. Letos jsem sice vyhrál národní kolo, ale záleží na České televizi, zda mě automaticky nominují znovu, nebo to projde jiným procesem. Já bych si strašně přál, dostat přednostní možnost a představit nové songy, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

„Na terapii by měl chodit každý. Já už ji beru jako čištění zubů.“

Autor: ANDREA SCHIEROVÁ