Borůvka

Sestra herečka Libuše Šafránkové Miroslava (61) byla Štěpánovou první filmovou láskou. Scénář jí padl do oka, ale nechtěla se podílet na erotických scénách, a tak navrhla jejich animované zpracování. To se uchytilo a dodalo všem dílům švih. Pro nesmělého studenta medicíny ale měla slabost jen na filmovém plátně a ani ambice Štěpánovy maminky ničemu nepomohly. Odstěhovala se za láskou do Německa a herectví pověsila na hřebík. Nezlákala ji ani nabídka na malou roli ve čtvrtém dílu.

Jeskyňka

S nástupem na praxi do nemocnice potkal Štěpán další osudovou dívku. Adriana Tarábková (53) byla pro režiséra Dušana Kleina jasnou volbou. Byla nesmírně půvabná, citlivá a s výraznou čárou od hrudníku až po pupík, která podle Řeků symbolizuje téměř božskou krásu. Svým talentem dostávala svého kolegu i diváky do kolen, ale jednu vadu měla. Čeština jí dělala velký problém, a tak musela být nadabována Miriam Chytilovou.

Píšťalka

Eva Vejmělková (50) byla stejně jako všechny Štěpánovy múzy krásná. Mladá učitelka hudby medikovi učaraovala, ale dlouho byla na vážkách, nedá-li přednost zajištěnému ctiteli. Vaz jí zlomil ostravský přízvuk a její filmový hlas patří herečce Zlatě Adamovské. I když tuto drobnou korekci nesla s nevolí, na film ani divadlo nezanevřela.

Popelka

Tereza Brodská (51) si pro sebe uzmula několik prvenství - měla nejvíce hereckých zkušeností, nádherné havraní vlasy a srdce Štěpána získala i ve skutečnosti. Lékárnice Ute měla s mladým doktorem velké plány a toužili po vlastní ordinaci. Pár spolu několik let žil a jiskření oba přenesli i do filmu. Jejich rozchodu ale scénáristé náležitě využili a zasadili ho do pátého dílu.

Veverka

Slovenská herečka Michaela Badinková (40) splňovala všechna kritéria na Štěpánovu novou lásku. Neokoukaná tvář zaujala Dušana Kleina na první pohled. Doporučil ji sám herec a divadelní pedagog Boris Rösner. Stačilo naučit se jezdit na kolečkových bruslích a obarvit si vlasy na zrzavo. Právě ona stála za rozpadem vztahu s Popelkou Ute.

A dál?

Šestý díl s podtitulem Konec legendy naznačil, že se kruh uzavřel a příběh Štěpána a Kendyho končí. Po smrti Aničky Zrzečky zůstal doktorovi na starost syn Filip Antonio. I přes starosti s vedením nemocnice a začínající hypochondrií se ve Štěpánově sousedství objevuje fotografka Linda Rybová (43), kterou mu jeho kamarádi začnou dohazovat.