Matka pocházela z Ruska a otec byl z jedné poloviny Rakušan a z druhé Polák. Byli chudí a dcera po nich zdědila jen velký nos. Roky slýchávala, že je zajímavá a svá, o kráse ani zmínka. „Když holka uslyší, že vypadá zajímavě, je to podobné, jako by jí rovnou řekli: Nejsi hezká," má jasno Streisand. Všechny své milence nutila, aby jí lichotili a říkali, jak je půvabná. Sama si ale vůbec nevěří. Sedává v koutě a v přítmí, aby nebyly vidět vrásky.

Ve filmu Jeho lotr, to je lotr! si střihla roli matky Grega. Přesně takovou si ji Hollywood přestavuje. A počet milenců, kteří prošli její postelí, to potvrzuje.

  • Steve McQueen (†50)
  • Omar Sharif (†83)
  • Don Johnson (70)
  • Jon Voight (81)
  • Richard Gere (70)
  • Liam Neeson (67)
  • André Agassi (49)
  • princ Charles (71)

Poslední jmenovaný byl Barbrou posedlý. V roce 1994 pořádal čajové dýchánky, kam se dostavila i slavná herečka. Později byli vyfoceni v lasvegaském hotelu. Princezna Diana (†36) o jejich románku věděla a nemohla Streisand vystát. Snažila se situaci přejít, ale dalším stresem jen zhoršila svou poruchu příjmu potravy.

Muži

Poprvé se vdala už v jednadvaceti letech a narodil se jí syn Jason (53). S hercem Elliotem Gouldem (81) vydržela osm let, pak do vztahu zasáhl bývalý kanadský premiér Pierre Trudeau (†80). Vypadalo to, že se Streisand vzdá herecké kariéry a dá přednost lásce. Nakonec vztah skončila a propadla kouzlu výstředního tenisty Andrého Agassiho (49). Podruhé se herečka vdala až na konci tisíciletí v roce 1998. S přelétavým hercem Jamesem Brolinem (79) je dodnes.

Zajímavosti

Ztvárnila desítky zajímavých rolí, ale ve filmu Yentl se ujala hlavní role a zastala i post režisérky, scénáristky i producentky. Příběh vypráví o židovské dívce. Chce studovat, ale doba jí nepřeje. Převlékne se za muže a jde za svým snem. Pak jí ale cestu zkříží velká láska. Film se točil v tehdejším Československu a asistenta jí dělal Zdeněk Troška (66).

Pochází z velmi chudých poměrů a s matkou (otec zemřel rok po narození Barbry) bydlela v Brooklynu. Herecké kurzy si nemohla dovolit. Začala si přivydělávat jako telefonistka a uvaděčka v kině.

Je držitelkou mnoha cen - Oscar (za píseň i herecký výkon), Grammy a Emmy a dostala se do kalifornské síně slávy.

Vyjádřila se ke kauze Michaela Jacksona (†50) a sexuálního obtěžování. Připustila, že mohli být muži zneužíváni, ale nezabilo je to a mohou být rádi, že dostali možnost se slavným zpěvákem trávit čas. Za svoje slova se později omluvila.