Diskutujte: Budete se na StarDance letos dívat? Jak se vám líbí složení tanečních dvojic?

Klip Kráva ovšem zdaleka nebyl tím jediným, čím na sebe Barbora Poláková strhla pozornost. Exceluje také například v politické parodii Blonďatá bestie coby poslankyně Kristýna Kočí nebo další politickou písní „Jsme v prdeli“, kterou nahrála s Davidem Kollerem.
Od 3. listopadu ji uvidíte na obrazovce České televize v pátém pokračování taneční show. Jejím tanečním partnerem bude Václav Masaryk, který minule tančil s Monikou Absolonovou.

Mohlo by vás zajímat: Kdo bude letos ve StarDance tančit. Nová páry už pátého pokračování soutěže, která poběží na ČT 1 od soboty 3. listopadu, jsou: herečka Dana Morávková - Jiří Hein, modelka Pavlína Němcová - Jan Tománek, herečka Barbora Poláková - Václav Masyryk, herec Oldřich Navrátil - Kamila Tománková, hokejista Martin Procházka - Tereze Bufková, atletka Kateřina Baďurová - Jan Onder, herec David Švehlík - Simona Švrčková, zpěvák Petr Bende - Lucia Krnčanová.

Co řekla Barbora Poláková o svém "angažmá" na tanečním parketu:

Učila jste se někdy tančit?

Co se týče tance s partnerem, jsem naprostá začátečnice. Ve škole jsme možná tančili párkrát polku v páru, ale vím, že jsem to moc nezvládala. Když tančím sama, jsem asi pokročilá. Na DAMU jsme měli třikrát týdně tréninky, takže určitou pohybovou průpravu mám, ale je to jiný druh pohybu než ve StarDance.

Proběhla vaše školní taneční průprava bez problémů?

Ano. Vlastně ne. Ve škole ke mně jednou přišla naše trenérka, že jestli mě bolí to poskakování, ať si koupím sportovní podprsenku. Mám prsa D a to vážně dost bolí. Vyhrnula jsem si tričko a měla jsem na sobě tři. Byl to spíš trapas pro ni a já se hroutila.
Má velikost prsou je i důvod, proč jsem se dlouho hrbila a proč jsem tanec nikdy nevyhledávala.

Jak jste na tom s fyzickou koordinací?

Potřebuju pořád pilovat točky. Ještě jsem nepřišla na ten správný fígl, co s hlavou. Často se úplně zamotám.

Jaký typ hudby máte ráda?

Mám ráda hudbu, která mě rozvlní. Mám ráda Stinga, J.A.R., Avishaie, Cohena a Arethu Franklin. Jsou toho mraky. Jsem normální pohodář.

Budete si při tancování zpívat?

Ano. Občas si už na tréninku zpívám.

Je tancování smyslné?

Určitě. Vždyť se vlní dvě dotýkající se těla v bezprostřední blízkosti.

Co od tancování nejvíc bolí?

Pravá a levá hemisféra.

Byla jste v minulé sezoně na nějakém plese?

Ne. Nebyla jsem nikdy na žádném plese kromě maturitního, kde jsem se ale hned „zbombila“ se spolužačkami na baru a nějaké tančení mi bylo šumák.

Jak vysoké podpatky nosíte?

Nenosím podpatky vůbec. I proto se toho velmi bojím. Jsem z žabkové a teniskové generace.

Co víte o soutěžním partnerovi?

Je to normální klučina z Moravy, učí pět let a má dívku Kláru.

Čeho se v soutěži nejvíce obáváte?

Nějak věřím, že to dopadne, jak má. Ráda bych se naučila za září a říjen co nejvíc tanců, protože je neznám a neumím. A když už jsem do toho šla, chtěla bych si z toho odnést co nejvíc. Třeba jen ta chůze na podpatcích pro mě bude zásadní.

Kdo vám přijde fandit?

Záleží na tom, jak moc se budu stydět a koho tam pustím.

Barbora Poláková poskytla rozhovor týdeníku Vlasta, najdete ho v novém čísle, které je právě na stánku a také na www.vlasta.cz. Dozvíte se v něm o Barboře mnohem víc - například jak se staví její životní partner k divadelním aktivitám. "Politika je cirkus plný psychotiků a maniaků," říká herečka.