Holka z Jihu

Helen van Ruth Winkle se narodila už v roce 1928 v Kentucky a vedla obyčejný život. Holka z Jihu vyznávala křesťanskou víru, vdala se a založila rodinu. Nic nenasvědčovalo tomu, že by o sobě Helen dala vědět za hranicemi svého rodného města. Život jí však připravil dvě nepříjemné rány osudu. V roce 1983 její muž podlehl následkům autonehody a o pár let později přišla i o milovaného syna. Osobní ztráty pro ni byly tak velké, že jen přežívala.

Babička jako virální senzace

Aby ji chmurné myšlenky nesežraly zaživa, pořídila si malou farmu, kam za ní jezdí dcera s vnoučaty a pravnoučaty. Děti jsou pro Helen ohromnou vzpruhou a stály u zrodu její kariéry. Postarší dáma se díky nim mění ze životem zlomené ženy v usměvavou babičku plnou elánu, která nezkazí žádnou legraci. A tak se děti podivily, když po návratu ze školy byla Helen oblečená v batikovaném tričku, ustřižených šortkách a ponožkách s obrázky marihuany. Fotka téměř okamžitě putovala na sociální sítě. Tam způsobila menší poprask, šířila se jako vir a nebyla k zastavení. Helenina spontánnost zaujala stovky tisíc lidí.

Baddie Winkle je pojem

Děti nenechaly ulítlý nápad ležet ladem a vymyslely pro svou babičku alter ego - Baddie Winkle. Záliba v neonových barvách, batice, džínách, výrazných brýlích, dětinkých náušnicích a retro kouscích se konečně projevila a Helen se přestala svazovat svým pokročilým věkem. Minulý rok oslavila devadesátku a dohnala vše, co za svůj nudný život promeškala.

Je internetovou senzací, poslouchá rap, její blízkoku přítelkyní je Miley Cyrus a klan Kardashianů, je pravidelným hostem cen MTV nebo Video Music Awards, objevila se v reklamě módní značky Missguided a pro svou kampaň si ji vybrala kosmetická firma Urban Decay. Tři miliony followerů každý den čekají, s čím novým Baddie přijde a šokuje. Jako by pro ni nic nebylo svaté.