Náhlý odchod Ladislava Štaidla nebyl velkou ránou jen pro český showbyznys, ale také pro jeho blízké. Jeho nejmladší syn Artur však celou situaci s největší pravděpodobností snáší ze všech nejhůř. Smrt tatínka z něj totiž udělala sirotka. O maminku Ivetu Bartošovou přišel Artur již v roce 2014, když se zpěvačka rozhodla dobrovolně ukončit svůj život pod koly vlaku.

Sílu si však Artur navzájem dodává se svými staršími sourozenci. Oporou mu rovněž je podle TN.cz krásná přítelkyně. Vkus na ženy však zdaleka není tím jediným, co Artur po svém tatínkovi podědil. Zcela jistě jde totiž také o podnikatelský talent. Syn legendy české pop-music totiž již v roce 2017 rozjel s kamarády byznys s vodními dýmkami a podle TN.cz obchod funguje skvěle. Artur tak má zcela jistě být na co pyšný.

Ladislav Štaidl byl jednou z největších ikon české hudební scény. Spolupracoval s Karlem Gottem, Felixem Slováčkem či Jiřím Kornem. Na vrcholu kariéry byl v 70. a 80. letech. Po sametové revoluci však ze světa hudby odešel a věnoval se hlavně podnikání. Mezi lidmi byl velmi oblíbený, o to větší ránou zpráva o jeho smrti byla.

„Zasáhlo mě to strašně. Člověku se sevře hrdlo a má slzy v očích. A uvědomí si, že ztratil kamaráda, se kterým jsme byli na pupeční šňůře, řekněme, padesát let,“ nechal se slyšet smutný Felix Slováček. Ladislav Štaidl bojoval se zdravotními problémy již v minulosti, osudnou se mu stala až nákaza koronavirem.

Štaidl před lety prodělal rakovinu a žil jen s jednou ledvinou. Přestože se covidu-19 bál jako čert kříže a dělal vše pro to, aby se nenakazil, nákaza jej stejně dostihla. V důsledku komplikací souvisejících s nejdiskutovanějším onemocněním současnosti trávil své poslední dny v nemocnici. Do poslední chvíle všichni věřili v jeho uzdravení.

Zdravotní stav se ale nelepšil, a když lékaři viděli, že jde o poslední chvíle známého hudebníka a podnikatele, povolali podle deníku Aha! k Štaidlovu lůžku jeho čtyři děti, aby se mohly s tatínkem rozloučit.