Devatenáctiletá Jana Nagyová měla štěstí, že se k roli dostala. Původně měla hrát půvabnou princeznu Libuše Šafránková, ta ale kvůli zdravotním komplikacím musela účast na ročním natáčení odmítnout. Když filmový štáb narychlo zorganizoval konkurz, netušil ještě, že najdou typově podobnou Slovenku.

I když měla minimální herecké zkušenosti, režisér si ji vybral i díky tomu, že se svou seriálovou sestrou už excelovala v dramatu Jindřicha Poláka Smrt stopařek. Libuše Šafránková si ale nakonec v seriálu také zahrála. Díky tomu, že Jana nezvládala české "ř", musela ji předabovat. Zajímavostí je, že se role obrátila v pohádkovém dramatu Sůl nad zlato z roku 1982, kde Šafránková hraje hlavní roli.

Rozsáhlý televizní projekt katapultoval blonďatou krásku na výsluní popularity. Nejenže se pohybovala mezi hereckou elitou, pohádková série se stala tak populární, že ji znal každý člověk v minimálně třech státech Evropy. I díky tomu, že východoněmecká produkce na výdajích nešetřila a režisér Vorlíček si tak mohl dovolit okázalé kostýmy, propracované scény a filmové triky. Pro diváky byla Arabela jednoduše na vrcholu. (Zdroj: Zdroj: www.csfd.cz, Arabela, zajímavosti)

Využít tuto pozici k získání dalších rolí však Jana Nagyová nedokázala. Objevila se sice v několika filmem nebo divadelních inscenacích, šlo ale většinou o nekomerční tituly a nezajímavá témata. Z paměti diváků a filmařů se tak pomalu, ale jistě vytrácela. Hřebíček do své herecké rakve přidala emigrací do Německa, kam se odstěhovala se svým druhým manželem, podnikatelem Haraldem Schlegelem.

Zdroj: Youtube

Už jako maminka dvou dětí s mírnou nadváhou se do role princezny nehodila. Režisér ji přesto do pokračování Arabely oslovil. Comeback se ale nekonal. Jana si prostřednictvím agentky řekla o říliš vysoký honorář. Roli nakonec získala Miroslava Šafránková a z Jany Nagyové se stala žena v domácnosti, co si sem tam posteskne po své ztracené herecké kariéře. (Zdroj: www.csfd.cz, tvůrce, Jana Nagyová