Nuclear Anna

Anna Wintour je známá svými vysokými nároky na sebe i své blízké okolí. Pracovat po jejím boku je sice prestiž a zážitek, ale taky nekonečný dril, který jen málokdo vydrží. "Nuclear Anna" je pro drobnou dračici trefnou přezdívkou.

Helma

Anna po celý svůj život nosí jeden účes. Mikádo s ofinou těsně nad obočí začala nosit už ve 14 letech. Je neuvěřitelné, že ho dokázala přizpůsobit každé době a věku. Jen se vzdala tmavě hnědé barvy a dala přednost medové blond, která zjemňuje vrásky a působí mnohem přirozeněji. Vlasy jsou jedním z prvků, které se na Anně nemění, a proto dbá na to, aby byly celý den perfektní. Když to situace vyžaduje, odběhne si na foukanou klidně i dvakrát denně.

Obutí

Přes zimu se z Anny stává královna kožených kozaček. V oblibě má především hadí vzory nebo tmavě červené boty na jehlách. Jen co se oteplí, nazouvá béžové sandálky od Manola Blahnika, které si nechává šít na zakázku a nosí je téměř nonstop. Jsou univerzální a skvěle se doplňují s jejím barvami hýřícím šatníkem.

Filmy

Film Ďábel nosí Pradu v hlavní roli s Meryl Streep, která si zahrála šefredaktorku Vogue, byl ukázkou toho, jak přímá, náročná a do práce zapálená Anna je. Zároveň ale nedá dopustit na svou rodinu a umí roztát a pousmát se. Když už má čas na lenošení, stráví ho u klasických britských filmů jako je Pýcha a předsudek nebo snímek, kde je Hugh Jackman, pro kterého má jako spousta jiných žen slabost.

Fobie

Mohlo by se zdát, že sedmdesátiletá ranařka má pro strach uděláno. Omyl! Z pavouků má panickou hrůzu. Stejný odpor pociťuje i k pár kouskům v módě. Vidět Annu zahalenou celou do černé barvy je téměř nereálné, stejně jako navlečenou do džín. Ty za svůj život oblékla jen šestkrát, když nebylo zbytí.

Bez diplomu

Anna začala pracovat v americké mutaci časopisu Vogue už v roce 1988 a svůj debut korunovala titulní stranou s Michaelou Bercu, kterou navlékla do haute couture vršku značky Christian Lacroix a obyčejných džínových kalhot. Pod jejím vedením se z Vogue stala během pár měsíců skutečná módní bible, která je dodnes návodem pro stovky tisíc žen, jak přežít v módní džungli. Je neskutečné, že všeho dosáhla bez řádného vzdělání. Školu totiž ukončila už v šestnácti letech. Moc dobře ví, že diplom není všechno a od svých kolegů vyžaduje hlavně pracovitost a vášnivý zápal.

Srdcebijec

Ledová královna má srdce, dvakrát se vdala, dvakrát porodila. S dětským psychiatrem Davidem Schafferem má dceru Bee a syna Charlese. Od roku 2004 jí stojí po boku podnikatel a futurista Shelby Bryan. Anna žije prací, cepuje modelky i návrháře a pravidelně pořádá honosný bál Met Gala, kde se mohou celebrity vyřádit a vytáhnout ze skříně ty nejbláznivější kousky. Na druhou stranu je velmi citlivá a podporuje nespočet charitativních projektů.

Něco navíc

Tenis je její druhá životní láska. Dostává lekce od Sereny Williams i Rogera Federera.

Nosí zásadně jen sluneční brýle značky Chanel.

Je zapřísáhlá abstinentka, šanci dává jen kávě a perlivé vodě.

Trpí závislostí na avokádu a nikdy by nepozřela brokolici.

Pracovní smlouvu v čele Vogue má na dobu neurčitou, slovo "důchod" nemá ve slovníku Anny zřejmě místo.