Dcera Dády Patrasové a Felixe Slováčka je příkladem toho, jak statečně se dá s rakovinou bojovat. Od začátku veřejnosti nic netajila a šla rovnou s pravdou ven. Na svém Instagramu vše podrobně vysvětlila, aby předešla obavám jejích nejbližších.

Sama pochopitelně měla strach, ale negativní emoce se snažila si nepřipouštět. Nakonec všechno překonala, i když ji, pravda, čeká ještě doléčovací proces. To je ovšem běžná praxe. Mezitím se zvládla postavit před objektiv známé fotografky, která ji zachytila hned poté, co jí začaly růst vlasy.

Fotografka Markéta Novak Aničku zachytila s malým ježkem. „Musím říct, že jsem za svou práci poznala mnoho úžasných lidí a Anička je rozhodně jedním z nich. Myslím, že je inspirací pro mnohé z nás, jak přes všechny své těžkosti stále pokračuje dál,“ napsala ke snímku na svém Instagramu fotografka.

„Pomáhá druhým a neustále se snaží přinášet radost. Má za to můj velký obdiv. Nedávno představili se zpěvákem Pokáčem písničku I když jsem plešatý, kterou pomáhají dětem s rakovinou,“ pěje na ni ódy Markéta Novak.

Pracuje jako divá

„Připomnělo mi to jeden z citátů, který mě už před dávnou dobou zaujal. Nevím, zda je pravdivý nebo ne, ale třeba někoho z vás také osloví. Není šedivých dnů, to jsou jen unavené oči, které nevidí jejich svátečnost,“ dodala Markéta.

Bylo to vlastně poprvé, co Slováčková konečně vyšla mezi lidi. Mimo focení musela poctivě dodržovat karanténu, jelikož patří do ohrožené skupiny. Kvůli nemoci má totiž silně oslabenou imunitu, a tak si nemůže dovolit nic chytnout.

Musela poctivě dodržovat karanténu

„Jsem zavřená doma, jdu maximálně do nemocnice, nakoupit nebo do lesa na procházku. Chybí mi přátelé a hraní, ale věřím, že čím víc budeme všichni svědomitě doma, tím dřív se situace uklidní. A na druhou stranu si aspoň všichni odpočineme a já naberu před operací sílu,“ řekla Slováčková pro web super.cz.

„Mám stejné instrukce jako každý jiný. Nosit roušku a zůstat doma,“ podotkla Anička. „Na procházky chodím jen mimo město, do lesa, kde nemám šanci potkat živou duši. Nedávno jsem zrovna vyjela na pampelišky - jejich kořeny doma suším na čaj. Ale i ty jsou výjimečné, když už se to doma nedá vydržet,” dodala Anička.

Konečně se dostala mezi lidi

Vznik pandemie koronaviru si vykládá po svém. „Je to těžká doba. Zkouška, kterou si musíme z nějakého důvodu všichni projít. Máme ale čas k zamyšlení se nad tím, jestli to třeba není poslední varování matky přírody a její touha po nadechnutí se a zároveň třeba i její způsob ochrany, kterou má vůči nám,“ napsala na sociální síť.