Začneme pěkně od podlahy, když už jsme server pro ženy… Jak se díváte na feministky?

Pokud mají nadhled a humor Ester Kočičkové, nemám nic proti..

Hmm, pěkná odpověď, takže pokračujeme normální ženskou otázkou: Co děláte pro své zdraví, sportujete, stravujete se zdravě?

No, ve škole se naštěstí docela hejbeme, takže se dá říct, že přes rok nějakou tu fyzičku mám. Ovšem přes prázdniny jsem přebornice ve válení a toho dobrýho jídla? Jsem zkrátka spíš požitkářka, než že bych se mučila.

Držela jste někdy dietu, s jakým výsledkem?

Právě ani ne. Občas si řeknu, že budu držet dietu večer po rajské se šesti, ale ráno zas jedu nějakej koláček:-).

Co říkáte kultu vyzáblých modelek, vám osobně se takové postavy líbí?

Myslím, že dnes už nejsou zas tak vyzáblé. Jsou prostě hubené a na tom není nic ošklivého. A taky mi přijde, že těm holkám sluší většina oblečení, takže jsou pak svobodnější v nakupování.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo a pití?

Mám ráda Italskou kuchyni, takže těstoviny s čímkoli a k pití mulťák. Večer sangrie.

Máte ráda adrenalinové sporty?

Ani ne. Nemám moc zálibu v tom se bát a pak mít ze sebe dobrý pocit, že jsem to zvládla. To mě potkává i v cela běžných okamžicích v životě a spíš mě to stresuje než vzrušuje.

Dbáte na módní trendy?

Kupuji, co se mi v krámech líbí a tam většinou mají, co se právě nosí, takže se tomu nevyhnu. Ale mám pár svých menších obchůdků, které ty obyčejné módní trendy trochu ignorují, jedou si po svém a ty mě baví.

Je něco, co byste na sebe nikdy nevzala?

Body! Myslím, že jsem to měla párkrát na sobě, když jsem byla malá (aby mi nebylo zima), ale teď když to někde vidím, zdrhám.

Jaký je váš názor na plastické operace?

Myslím si, že když má někdo celoživotní mindrák z něčeho co má nebo nemá, tak je fajn, že tady ta možnost je. Každému bych dovolila jednu estetickou, pokud se z něčeho fakt hroutí.

Od žen přejděme k mužům. Váš mužský idol, pokud byste se porozhlédla mezi známé osobnosti?

Ono je jich víc. Nejhorší je, že třeba chlapi herci mají většinou velký charisma a když jsou k tomu ještě hezký, co naděláte… Takže třeba Johnny Depp, Jude Law anebo zpěvák Jamie Cullum.

Vidím, že v tomhle máte jasno, jak vypadá muž vašich snů, jak by měl vypadat, jakou by měl mít povahu?

Tááákže: Měl by mě mít rád a respektovat mě, mít smysl pro humor, měl by být inteligentní a protože jsem měla hrozně hodný kluky, tak by to mohl být trochu „rošťák“. Co se týče vzhledu, když se to přírodě zkrátka povede, je jedno jestli je blonďák nebo černovlasej..

Věříte v lásku na první pohled? Už jste ji zažila?

Věřím. Myslím, že jsem jí ale nezažila. Vždycky čekám ještě na ten druhý, který není tak úplně povrchní. Když to ale vyjde, tak to musí být skvělý.

A ve věrnost mužů věříte?

Jasně, že věřím. Být tak skeptická už ve dvaceti? Přece musím ještě věřit!!

Co říkáte vztahům velmi zralých mužů s třeba o třicet let mladšími ženami, dokážete ty ženy pochopit?

Muži mají tu výhodu, že „stárnutí“ jim přidává na sex-appealu, na humoru i na váženosti. Vůbec se nedivím, že to mladým ženám imponuje. Akorát co tak vidím, většinou se na tyhle chlapy pověsí ženy, které nejsou schopné samy něčeho dosáhnout a jsou opravdu jen tou mladou ozdobou.

Dokážete si představit, že byste nějakým kouzlem byla jeden den muž, jak byste ten den využila k vašemu poznání o mužích?

Rozhodně bych se nesnažila za jeden den pochopit to jejich myšlení, to by mě pak hodně bolela hlava. Naopak bych si pozvala kamarádíčky na večer a vmetla bych jim, jak to maj ty holky a ať se laskavě podle toho začnou chovat.

Můžete nám prozradit svoje dosavadní největší životní překvapení, tedy příjemné? A nejhorší zážitek či zklamání?

Teď jsem třeba sehnala krásnej byt v podnájmu na Praze 3. Daly jsme si s kamarádkou dost přesný kritéria, tak jsem docela překvapená, že to vyšlo. Ale mám taky trochu strach, protože budu pryč od maminky… Nejvíc jsem byla zklamaná, když jsem minulý rok vypadla ve třetím kole přijímacích zkoušek na DAMU a nedostala jsem se.

Dokážete se snadno vytočit, nebo to v sobě dusíte?

Jak na koho. Někdo mě vytočí okamžitě a na někoho mám svatou trpělivost.

V seriálu Ordinace v růžové zahradě hrajete primářovu dceru Annu Fryntovou. Tradiční otázka, do jaké míry se s postavou trochu rozmazlené a nafoukané Aničky ztotožňujete? Není to pro vás herecký protiúkol?

Každý máme v sobě víc stránek a myslím si, že tvrdohlavou Aničku mám v sobě taky. Akorát ona trochu využívá lidi kolem sebe a vydírá je: tátu, Oskara…To já nedělám, to by mi bylo hloupý.

Prý jste se k roli dostala tak trochu náhodou, prý původně chtěli do seriálu vašeho bráchu Matěje?

Jo, to je fakt. Ten ale dělá trochu jinou kariéru. Šly jsme na konkurz se ségrou a obě jsme ho nakonec udělaly.

Nelitujete někdy, že jste roli vzala?

Ne. Proč?

Poznávají vás lidé na ulici? Je taková popularita v dvaceti letech příjemná?

Občas ano. Ale když to porovnám třeba s tátovou popularitou, tak ta moje malinká je spíš příjemná.

Nebojí se vás kvůli vaší slávě kluci?

Jé, to nevím. Snad ne... Kluci, nebojte se!

Díváte se někdy na televizi? Když už, co vás nejvíc zajímá?

Mám ráda staré české filmy. Teď koukáme s mámou na dokumentární cyklus o hercích jako Oldřich Nový nebo Nataša Gollová a tam jsou vždycky ukázky z filmů, u kterých si říkáme: jééé, proč takovýhle filmy vůbec nedávají?

Sledujete televizní seriály?

Občas se mrknu na Ordinaci, protože mě to baví, když znám to zákulisí. A pak miluju Ally McBeal, to je seriál, ve kterým bych chtěla hrát. Je totiž jisté, že bych hrála nějakýho magora!

Zajímá vás sport? Sledujete občas nějaký sportovní přenos, máte třeba představu, jak jsou na tom naši fotbalisté, kteří bojují o postup na mistrovství světa? Znáte nějakého fotbalistu?

Ze sportu sleduju právě fotbal a vlastně jenom repre. A pěkně mě štvou. Hrajou mizerně. Až teď na ten zápas Belgií, to byl ale přátelák, bohužel. Mám nejradši Rosického. Skvěle hraje a dobře vypadá!

Být dcerou slavného herce asi nemusí být pro začínající herečku vůbec jednoduché, určitě se od vás jaksi víc očekává, nemám pravdu?

Mám to trochu lepší, než kdybych byla syn. Když je to takhle nakříž, tak se to nedá pak moc srovnávat. Zatím mi to žádnou výhodu nepřineslo, ale třeba to přijde… (Já jsem idealista, fakt!)

Anička Stropnická se narodila 6. 5. 1989. Je dcerou slavného českého herce a diplomata Martina Stropnického. Odmaturovala na gymnáziu, studuje herectví a hraje seriálovou dceru Jana Šťastného v Ordinaci v růžové zahradě 2. A jak sama doplňuje svůj životopis? „Odmalička jsem chodila do dramatických kroužků a na tancování. Jako malá jsem chtěla mít pojízdnou maringotku a být cukrářka - miluju sladké. Mám mladší ségru a staršího bráchu a pár nevlastních sourozenců…“

Asi vás štvou řeči o protekci…

Tak ony jsou různé druhy protekce. Mě ty řeči občas docela štvou, protože zatím jsem jí nepoužila…I když vlastně… O Ordinaci jsem se dozvěděla, protože máma tam psala scénáře. Ale dělala jsem konkurz! Tak to je taková ta malá protekčička..

Myslíte si, že jsou Češi závistiví, už jste se s tímto rysem národní povahy setkala?

No jéjé. Už na základce. Neodpustí vám nic. Jakmile máte to, co druhý nemá, je konec. Samozřejmě takoví nejsou všichni, ale najdete je v každé sortě v každém prostředí. Nevšímat a litovat.

Loni jste odmaturovala a teď nastupujete do druhého ročníku na vyšší odbornou školu hereckou, předpokládám, že dívka z herecké rodiny asi půjde v hereckých šlépějích...

Myslíte? (směje se)

Máte nějaký životní sen, který byste si chtěla jednou splnit?

Mám. Úplně jednoduchý. Mít fajn manžela a fůru dětí. Až do smrti.