Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát probereme úřadující Miss České republiky.

Nepovedená královna?

O problémech kolem soutěže Miss ČR jsem tu psala poměrně nedávno. Bohužel, k tomu, že je tato soutěž krásy s dlouhou tradicí na úbytě a možná míří ke svému konci, přispívá i úřadující Miss 2009 Aneta Vignerová. Rodačka z Havířova zvítězila loni v říjnu. Už tehdy vzbudila rozporuplné reakce – našlo se poměrně dost lidí, kterým se vůbec nelíbila. To je ale otázka individuálního vkusu... Každopádně od svého vítězství nic nepředvedla. Na Miss World nezazářila a ani na domácích akcích není vůbec vidět. Zatímco většina „missek“ chodí přehlídky, fotí módu a kalendáře, po Anetě jakoby se země slehla. Přitom by měla Miss ČR dělat reklamu! Nedávno sice na Plese v opeře tvrdila, že práce má až nad hlavu, o jakou ale jde, neřekla.

Poradkyně bez zkušeností

Nyní se Aneta objevila na křtu začínající modelky Veroniky Kašpárkové, která nafotila kalendář Tajemství Prahy se známým fotografem Jaroslavem Urbanem. „Začátky jsou vždycky těžké, ale důležité je zůstat sama sebou.“ „Je potřeba být v pravý čas na pravém místě a vytřískat z toho maximum.“ Takové perly tam Miss Vignerová dávala k dobru. Jak ale využila svého titulu, na to by asi těžko hledala konkrétní odpověď. Naštěstí nemusela – novináři si jí totiž nevšímali.

Je šance na záchranu?

Jestli se má soutěž Miss ČR odpíchnout ode dna, měli by všichni její organizátoři asi trochu zabrat, hlavně pokud jde o propagaci. A co mohou v prvé řadě nabídnout než aktuální vítězku a obě vicemiss? Přehlídky, fotky, rozhovory v novinách a časopisech, sem tam poodhalení soukromí (velké skandály se v tomto případě nehodí) – to všechno se přece počítá. Stačí se podívat, jak to dělá konkurence. Jinak by také mohla být Aneta Vignerová historicky poslední Miss ČR!

Mimochodem, jak se vám vlastně líbí?