Protože se prý odmalička ráda předváděla, brzy se dala na divadlo, natáčení reklam a krasobruslení. Do divadélka Radar přišla ve třech a půl letech. Byla výjimka, protože normálně brali děti až o půl roku starší. „Na krasobruslení to pak bylo podobné,“ vzpomíná její maminka Natalia.

„Jako začátečnice vysvětlovala trenérce, že pokud ji nebude nominovat kvůli věku na závody, nemá motivaci trénovat.“

Herci byli super

K reklamám se okatá dlouhovlasá Andrea dostal přes castingy v sedmi letech. Pak jí režisérka Irena Pavlásková svěřila malou roli ve filmu Bestiář, mihla se v seriálu Redakce, větší příležitost dostala v rámci nedělního pořadu pro děti Hřiště 7.

O další seriálovou roli se Andrea ucházela na Primě, ale neuspěla. „Mám smůlu, že už nevypadám jako dítě a ještě nejsem teenager. Kdyby se naskytla příležitost, chtěla bych hrát dál.“

Maminka je ráda, že dcera má čas na školu. „Neznamená to, že bych jí něco zakazovala. Už jsem si vyslechla, že dceru do hraní tlačím. Není to pravda: ani netlačím, ani nezakazuju. Jen ji s manželem podporujeme v tom, co dělá s chutí,“ vysvětluje Natalia Nováková. Andrea uvažuje o konzervatoři, pravděpodobnější však je, že si podá přihlášku na gymnázium.

„Chci být herečka, taky mě láká povolání právničky. Tak uvidíme…“