Osvěta

Amber Heard se před kamerou objevila poprvé v roce 2004, ale do sňatku s Deppem byla jen hvězdou béčkových filmů. S manželstvím přišly nejen velmi zajímavé pracovní nabídky, ale i potřeba sdělit světu zkušenosti s muži. Pravidelně se médiím svěřuje se svým bojem s násilníky a sexuálními loudily. Podporuje ženy, žádá rovnost pohlaví, zbrojí proti ústnímu i fyzickému násilí. Za své úporné snahy byla několikrát oceněna a zastává nejvyšší posty v organizacích, které ochraňují zranitelné ženy.

Ženy jí tleskají. Muži kroutí hlavou. Ona se ale bez ohlížení dere stále výš a po úspěchu v oscarové Dánské dívce a Aquamanovi, kde zabodovala vedle hvězdného Jasona Momoi, má o život v luxusu postaráno.

Cílený lov

V roce 2015 se Amber Heard provdala za Johnnyho Deppa a dokázala to, co se francouzské zpěvačce Vanesse Paradis nepodařilo za dlouhých čtrnáct let. Po roce manželství se slavným pirátem podala žádost o rozvod. Řízení se táhlo spoustu měsíců a provázelo ho osočování z domácího násilí. Amber požadovala 300 tisíc dolarů měsíčně na základní potřeby a udržení životní úrovně, Johnny vymáhal miliardu dolarů za ušlý zisk, protože od něj začali po obvinění z fyzického napadení ženy producenti dávat ruce pryč. Dnes už jsou oba svobodní a zatímco Amber randí jako o život, herec se drží zpátky, udržuje jen vztah na dálku s ruskou modelkou a tetování na prstech ruky si nechal ze jména své jediné manželky předělat na výmluvnou "špínu".

Nakonec stál Deppa rozvod pouhých sedm milionů dolarů, které jeho bývalá žena věnovala dětské nemocnici v Los Angeles.

I když se Amber Heard bude dlouho zbavovat nálepky zlatokopky, o muže nemá nouzi. Krátce po rozvodu randila s Elonem Muskem a po Heidi Klum na pár týdnů zdědila obchodníka s uměním Vita Schnabela.

Výmluvný šatník

Zatímco Johnny Depp se nezdráhá módních experimentů, nosí výrazné šperky a vyžívá se ve slunečních brýlích a kloboucích, Amber Heard se v civilu obléká velmi jednoduše. Dává přednost černé, šedivé nebo béžové barvě, nedá dopustit na džíny do pasu, zakasaná trička a kožené mokasíny. Trička s nápisy už jsou pasé, ale v jejím podání nabírají nový dech. "Feministka" nebo "Ženy sobě" patří mezi to nejvýmluvnější. Na červeném koberci sází na krajku a výstřihy, které dávají velmi málo prostoru pro fantazii. Na přehlídku toho nejlepšího se podívejte do galerie.