Přestože patří k našim nejobsazovanějším herečkám, nikdy dřív prý o herectví neuvažovala. Všechno tak nějak přišlo díky umění být v pravý čas na pravém místě. Nejvíc ji stejně naplňuje skutečnost, že je mámou.

Aktuálně ji diváci mohou vidět na obrazovkách TV Nova jako sexy Jarmilu. Hned první natáčecí den točila jedenáct obrazů a všechny v posteli. „Byla to legrace a dobrý start. V Kameňáku se nehraje na nahotu, ale je to spíš o komických situacích, které stejně v posteli všichni zažíváme,“ řekla.

Vloni jsi oslavila pětačtyřicetiny. Patříš k ženám, které řeší svůj věk?
Opravdu je mi věk jedno, a to z jednoho prostého důvodu – protože přemýšlím racionálně a vím, že na něm nic nezměním. Můžu si píchnout botox do čela na své oblíbené klinice, a tím to končí. Nemůžu udělat víc se svým tělem, se svým věkem. Můžu udělat jen něco s tím, jak se cítím. A já se cítím dobře.

Existuje něco, co tě třeba trápí?
Trápí mě hlavně věci, které nefungují. Nesnáším příkoří, bezmoc, nesnáším hlupáky, ale to asi každý, kdo se s nimi potkává...

Jsi typ ženy, která by muže oslovila jako první, protože se jí líbí?
To jsem dělala kdysi dávno, v takovém tom dvacetiletém telecím věku. Teď už bych to rozhodně neudělala. Cítila bych se trapně. Nevidím důvod, proč by měla žena jako první oslovovat muže. Snažím se už pomalu tyto zásady předávat i dceři, aby věděla, že je hezké, když ji chlapec obletuje, dobývá. Je sice ještě malá, ale je to velká divoška. Vašíkovi zase vštěpuji, že být pozorný k holce je velké plus. Chci, aby považoval za přirozené otevřít dívce dveře, pomoci jí z kabátu nebo ji pustit sednout. Sama mám ráda gentlemany, bohužel je jich čím dál míň.

To, jak ses vlastně dostala k herectví, vypadá, jako by se ti splnil „americký sen“.
Původně jsem po studiu střední uměleckoprůmyslové školy měla jít na vysokou, jenže jsem si dala roční pauzu a maminka, která už tak trochu poznala, že do školy nepůjdu, mi řekla, ať jdu pracovat. Tak jsem začala v galerii Heleny Fejkové. V té době tam měl výstavu fotograf Jadran Šetlík, který se mě jednoho dne zeptal, jestli by mě mohl nafotit. Po čase jsem souhlasila a tím to celé začalo. Nejdřív jsem dělala reklamy, pak jsem se přesunula k filmu. Dneska jsi oblíbená herečka nejen u filmových režisérů, ale i u těch seriálových. Aktuálně se diváci mohou těšit na Kameňák. Každý pátek přicházím k lidem do obýváku. Děj vychází ze stejného základu jako předešlé filmy. Hraji učitelku Jarmilu Cloumalovou, Martin Dejdar je můj manžel a máme děti. Sice se milujeme, ale občas jsem manželovi tak trošku nevěrná. On si myslí, že je Chuck Norris, takže je to s ním dost těžké, ale Jarmila by ho určitě nikdy nevyměnila.

Rozhovor pochází z časopisu Story.