Modelka AGÁTA HANYCHOVÁ (27) se chystá k oltáři a odhaluje se na papíře.

Diskutujte: Měla by se Agáta Hanychová vdát?

Vrátila ses ke své práci jen pár týdnů po narození Kryšpína a zvládla jsi ještě jednu aktivitu navíc. Napsala jsi o sobě knížku. Ty ale obvykle vycházejí o mnohem starších lidech, než jsi ty…
Já vím, ale přišla nabídka a já ji vzala. Ne okamžitě, nějakou dobu jsem o tom přemýšlela. Nejsou to žádné paměti, spíš taková zpověď. Uvádím na pravou míru spoustu mylných představ, které o mně vznikly, a taky jsem se podělila o zážitky, které jsem nikdy nezveřejnila.

Takže ještě existuje něco, co o tobě lidi neví z novin?
To každopádně. V novinách vystupuje taková Agáta dvě, kterou jsem si vytvořila právě pro tento účel. V knížce je vidět i Agáta opravdová. Je to vlastně takový pohled do zákulisí… Kniha se jmenuje Diagnóza: Rebelka, to už taky mluví za vše...

Cenzuroval text někdo z rodiny?
Babička a sestřenice. Přičemž babička po přečtení zjistila, že jsem měla asi šest chlapců a trochu se z toho zhroutila. Nijak zásadně ale nezasahovala, měla jen pár věcných a užitečných připomínek.

Zkontrolovala výsledek i máma?
Ta neměla čas přečíst si to celé, poněvadž zrovna zkoušela. Takže četla jen některé kapitoly a možná mi to potom omlátí o hlavu. I když je vlastně tak trochu spoluautor, protože si vzpomněla na spoustu historek, které mně už dávno vypadly z hlavy. Třeba jak jsem přišla o panenství se svým italským spolužákem nebo jak jsem trápila chůvy a zacházela se sourozenci.

Řekni nějakou konkrétní historku…
Když mi bylo asi osm a bráchovi čtyři, leželi jsme doma nemocní a hlídala nás „teta Věra“. Máma musela do práce a nechtěla nás nechat doma samotné, protože jsme pořád otravovali, že se chceme jít místo ležení podívat na hasičskou slavnost, která zrovna byla u nás ve vesnici. A když máma odešla, řekli jsme chůvě, že si chceme hrát na indiány, načež jsme ji přivázali k zábradlí a šli se podívat na ty hasiče.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.